Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν για διαρροές προϊόντων Apple

Η εταιρία προειδοποιεί τους εργαζομένους της
14 Απριλίου 2018 07:29
Δώδεκα άτομα συνελήφθησαν για διαρροές προϊόντων Apple

Μία εσωτερική επιστολή της Apple έπεσε στα χέρια του Bloomberg, η οποία αποκαλύπτει πως το 2017 αναγνωρίστηκαν 29 άτομα τα οποία διέρρευσαν πληροφορίες για προϊόντα της εταιρίας και μάλιστα 12 από αυτά συνελήφθησαν. Ανάμεσά τους εργαζόμενοι, εργολάβοι και προμηθευτές.

Οι leakers δε χάνουν απλά τη δουλειά τους στην Apple. Σε κάποιες περιπτώσεις αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης και τεράστια πρόστιμα για παράνομη είσοδο σε δίκτυο και κλοπή εμπορικών μυστικών, τα οποία αποτελούν και τα δύο ομοσπονδιακά αδικήματα.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό ήταν η απόλυση ενός εργαζομένου τον προηγούμενο μήνα για τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών για το χρονοδιάγραμμα του software της Apple. Η επιστολή προειδοποιεί τους εργαζόμενους της Apple οι οποίοι αναπτύσσουν φιλικές σχέσεις με δημοσιογράφους και bloggers, λέγοντας πως έχουν να χάσουν να πάντα αν ενδώσουν.

Μπορεί να σας φαίνεται κολακευτικό το να σας πλησιάζουν, αλλά είναι σημαντικό να θυμάστε πως σας ξεγελούν. Η επιτυχία αυτών εξαρτάται από την απόσπαση μυστικών της Apple από εσάς για να τα δώσουν στη δημοσιότητα.

Οι επιπτώσεις μιας διαρροής επεκτείνονται πολύ περισσότερο από απλά τους ανθρώπους που δουλέψαν στο project. Η διαρροή της δουλειάς της Apple υπονομεύει τους πάντες στην Apple και τα χρόνια που έχουν επενδύσει στη δημιουργία Apple προϊόντων. Όλοι έρχονται στην Apple για να έχουν την καλύτερη δουλειά της ζωής τους – δουλειά που έχει σημασία και συμβάλει σε αυτό που κάνουν μαζί 135.000 άνθρωποι σε αυτή την εταιρία. Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσεις αυτές τις συμβολές είναι να μη διαρρέεις πληροφορίες.

Tags: