Η Apple ανακοινώνει πως λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Πείθει και τους προμηθευτές της να γίνουν “πράσινοι”
12 Απριλίου 2018 08:31
Η Apple ανακοινώνει πως λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Apple περήφανα ανακοίνωσε πως λειτουργεί πλέον με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Αυτό καλύπτει τα καταστήματά της, τα γραφεία της και τα data centers της. Επιπλέον, κατάφερε να πείσει ακόμα 9 προμηθευτές της να δεσμευτούν στην πράσινη ενέργεια, φέρνοντας το συνολικό αριθμό των πράσινων συνεταίρων της στους 23.

Δεσμευτήκαμε  να αφήσουμε τον κόσμο καλύτερα από ότι τον βρήκαμε. Μετά από χρόνια σκληρής δουλειάς, είμαστε περήφανοι που φτάσαμε αυτόν το σημαντικό στόχο. Θα συνεχίσουμε να σπρώχνουμε τα όρια του τι θεωρούμε εφικτό με τα υλικά των προϊόντων μας, τον τρόπο που τα ανακυκλώνουμε, τις εγκαταστάσεις μας και τη συνεργασία μας με τους προμηθευτές, για να εγκαθιδρύσουμε νέες δημιουργικές και καινοτόμες πηγές ανανεώσιμης ενέργειας, επειδή ξέρουμε πως το μέλλον εξαρτάται από αυτό. – Tim Cook

Να σημειώσουμε πως τόσο η Google όσο και η Apple, ενώ ισχυρίζονται πως έχουν 100% παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αυτό δε σημαίνει τεχνικά πως κάθε γραφείο ή κατάστημα σε όλο τον κόσμο τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές, αφού συνήθως είναι συνδεδεμένα στο δίκτυο ηλεκτρισμού της πόλης. Για την διαπίστωση του πόσο “πράσινη” είναι μία εγκατάσταση χρησιμοποιούνται τα Renewable Energy Certificates, τα οποία είναι εμπορεύσιμα αγαθά που αγοράζουν οι εταιρίες για να εγγυηθούν την καθαρότητα μιας ενεργειακής πηγής, το αντίθετο θα έλεγε κανείς από ένα φόρο άνθρακα.

Η Apple επενδύει σε αιολική, ηλιακή και άλλες εγκαταστάσεις παραγωγής καθαρής ενέργειας σε όλο τον κόσμο, ενώ το νέο Apple Park βασίζεται εξ’ ολοκλήρου σε ανανεώσιμες πηγές.