Χάκερς διέγραψαν το Despacito από το YouTube - [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ] 

Μαζί με άλλες γνωστές μουσικές επιτυχίες

Χάκερς διέγραψαν το Despacito από το YouTube - [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Το YouTube φαίνεται πως έπεσε θύμα hackers σήμερα με πολλά δημοφιλή μουσικά κομμάτια να έχουν διαγραφεί. Μεταξύ τους και το νούμερο ένα YouTube video στον κόσμο με 5 δισεκατομμύρια views, το Despacito των Luis Fonsi και Daddy Yankee, το οποίο εξαφανίστηκε από την πλατφόρμα, ενώ πριν να διαγραφεί, η εικόνα του video άλλαξε και αντικαταστάθηκε με μία ένοπλη συμμορία με μάσκες.

Άλλα videos που εξαφανίστηκαν περιλαμβάνουν τραγούδια των Chris Brown, Shakira, DJ Snake, Selena Gomez, Drake, Katy Perry και Taylor Swift. Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν οι hackers απέκτησαν πρόσβαση στους ξεχωριστούς λογαριασμούς Vevo των καλλιτεχνών ή εκμεταλλεύτηκαν κάποιο ευρύτερο exploit αυτών. Η Google δεν έχει προσφέρει ακόμα κάποια δήλωση, η λογική όμως λέει πως τα videos θα επανέλθουν κάποια στιγμή με το roll back χαρακτηριστικό του YouTube.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:15]

Όπως αναμενόταν το Despacito δεν άργησε να γυρίσει στη θέση του, έχουμε όμως νέες πληροφορίες για το hack. Σύμφωνα με το BBC, δύο hackers με την ονομασία Prosox and Kuroi’sh είναι υπεύθυνοι για το hack που επηρέασε αρκετά pop video clip. Οι ίδιοι δήλωσαν fans του YouTube και του Vevo και προειδοποίησαν το Vevo να λάβει μέτρα για την ασφάλειά του, καθώς άλλοι στη θέση τους μπορεί να είχαν κάνει χειρότερα.

Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε:

Αφού είδαμε ασυνήθιστη δραστηριότητα σε αρκετά VEVO κανάλια, εργαστήκαμε ταχύτατα με το συνέταιρό μας για να απενεργοποιήσουμε την πρόσβαση μέχρι να ερευνήσουμε το περιστατικό.

19 σχολιο(α)