Προστασία από ψευδείς ειδήσεις ή φίμωση φωνών με διαφορετικές απόψεις;
Οι ψευδείς ειδήσεις είναι ένα σημείο των καιρών και οι υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ παίρνουν μέτρα. Συγκεκριμένα η Homeland Security καλεί όλες τις εταιρίες τεχνολογίας να συμβάλλουν στη δημιουργία μίας βάσης δεδομένων μέχρι τις 13 Απριλίου, η οποία θα αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες “media influencers” από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πρακτορείων ειδήσεων, bloggers και επιφανών social media λογαριασμών. Η database θα δίνει πρόσβαση στους κυβερνητικούς πράκτορες σε όλα τα στοιχεία των influencers όπως στοιχεία επικοινωνίας, κατάσταση εργοδοσίας, ενώ θα επιτρέπει την αναζήτησή τους βάσει περιοχής, πολιτικών πεποιθήσεων, απήχηση στον κόσμο, θέματα συζήτησης και άλλων δεδομένων.
Και ενώ οι υποστηρικτές της ιδέας ισχυρίζονται πως θα “αφοπλίσει” τους Ρώσους στερώντας τους τη δυνατότητα να καθοδηγούν τις συζητήσεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, γεννώνται σημαντικά ερωτήματα για την πίεση σε δημοσιογράφους και προσωπικότητες του internet οι οποίοι αμφισβητούν την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Επιπλέον, η αόριστη φύση της βάσης δεδομένων αφήνει ανοιχτή τη δυνατότητα συλλογής οποιασδήποτε πληροφορίας κρίνεται σχετική. Θα περιέχει απλά το ιστορικό εργασίας ή και ευαίσθητα δεδομένα τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πίεση για την καθοδήγηση του περιεχομένου στο internet;
Ακολουθήστε το Unboxholics.com στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics.com σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.