Οι επεξεργαστές Core i9 χτυπάνε την πόρτα των φορητών υπολογιστών

Η Intel ανακοινώνει τα ‘Plus’ μοντέλα επεξεργαστών της
05 Απριλίου 2018 08:18
Οι επεξεργαστές Core i9 χτυπάνε την πόρτα των φορητών υπολογιστών

Τεχνολογικό σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η βαρύγδουπη ανακοίνωση της Intel, αφού παρουσίασε τους πρώτους mobile-friendly Core i9 CPUs. Πρόκειται για τους “μεγαλύτερης απόδοσης επεξεργαστές για laptop” που φτιάχτηκαν ποτέ, στοχοποιώντας τους καταναλωτές που υπάγονται στις κατηγορίες gamers και content creators. Άξιο αναφοράς αποτελεί μάλιστα το γεγονός πως όχι μόνο βρίσκονται κοντά στην κυκλοφορία τους, αλλά πως διάφοροι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών έχουν ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις τους.

Στην κορυφή της λίστας των πιο δυνατών κάθεται - και όχι άδικα - ο Intel Core i9-8950HK, ένα εξαπύρηνο κτήνος, δώδεκα νημάτων με τη δυνατότητα Turbo Boost έως τα 4.8GHz. Υπό την προϋπόθεση μάλιστα ότι η ψύξη είναι αρκετή, η νέα ιδιόκτητης ευρεσιτεχνίας Thermal Velocity Boost τεχνολογία επιτρέπει την περαιτέρω αύξηση της συχνότητας κατά 200MHz. Αν και τα benchmark δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη στο διαδίκτυο, τα ακατέργαστα νούμερα προβλέπουν ένα αισθητό προβάδισμα (~29%) έναντι του Intel Core i7-8700K που συναντάμε στο σύνολο των high-end desktop συνθέσεων. Η ίδια υπόσχεται μάλιστα αυξημένες επιδόσεις της τάξεως του 41% και 59% στους τομείς των FPS και του 4K video-editing αντίστοιχα.

Παράλληλα η Intel ανακοίνωσε μια νέα σειρά λογοτύπων, τα Core i5+, i7+ και i9+ με σκοπό να αναδείξει, αλλά και να ξεχωρίσει όλες εκείνες τις συσκευές που ενσωματώνουν εκτός των νέων μοντέλων επεξεργαστών και μνήμες Optane.