Εξοργισμένη YouTuber ανοίγει πυρ στα κεντρικά γραφεία του YouTube

Τραυματίζοντας τρεις πριν αυτοκτονήσει
04 Απριλίου 2018 06:07
Εξοργισμένη YouTuber ανοίγει πυρ στα κεντρικά γραφεία του YouTube

Χτες το μεσημέρι (22:45 ώρα Ελλάδος) κινητοποιήθηκε ολόκληρη η αστυνομική δύναμη του San Bruno Police στη βόρεια Καλιφόρνια, όταν έλαβε ειδοποίηση για πυροβολισμούς στα κεντρικά γραφεία του YouTube. Αργότερα επιβεβαίωσε πως υπήρχαν τέσσερα θύματα, ένα εκ των οποίων ήταν νεκρό από φαινομενικά δικό του πυροβολισμό. Οι υπόλοιποι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο, ένας εκ των οποίων είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Αργότερα διαπιστώθηκε πως η δράστης ήταν γυναίκα και μάλιστα YouTuber. Η 39χρονη Nasim Aghdam περιγράφει τον εαυτό της ως vegan, αθλήτρια και ακτιβίστρια των δικαιωμάτων των ζώων. Σε αρκετά videos της διαμαρτύρεται έντονα για τις πολιτικές του YouTube, λέγοντας πως φιλτράρουν τα videos της για να μην παίρνει views, ενώ ήταν οργισμένη και για το demonetization. Στο site της αναφέρει πως “δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για ανάπτυξη στο YouTube ή οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, το κανάλι σας θα μεγαλώσει μόνο αν το θέλουν αυτοί”.

Ο Sundar Pichai της Google και ο Satya Nadella της Microsoft, ο Tim Cook της Apple και ο Jack Dorsey του Twitter ήταν από τους πρώτους που έσπευσαν να δηλώσουν τη στήριξή τους στα θύματα και στους εργαζόμενους του YouTube γενικότερα.