Το Nokia 9 υπόσχεται την επανάσταση στις κάμερες

Τριπλή κάμερα παρόμοια με το Huawei P20 Pro
03 Απριλίου 2018 08:45
Το Nokia 9 υπόσχεται την επανάσταση στις κάμερες

Το Nokia 9 βρίσκεται τακτικά στην τεχνολογική ειδησεογραφία εδώ και ένα χρόνο, η HMD Global όμως δεν το έχει αποκαλύψει ακόμα. Τώρα, με ένα leak του αξιόπιστου leaker @slashleaks μαθαίνουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά της νέας ναυαρχίδας της Nokia και μερικά από αυτά πραγματικά εντυπωσιάζουν. Το γεγονός πως το leak κυκλοφόρησε Πρωταπριλιά δε βοηθά στην εγκυρότητά του, ωστόσο δεν έχει υπάρξει διάψευση ακόμα από τον @slashleaks.

Καταρχάς έχουμε μία οθόνη AMOLED 6.01 ιντσών με 18:9 αναλογία, ενώ το σώμα αποτελείται από κεραμική πλάκα στο πίσω μέρος με χρυσές πινελιές. Εσωτερικά βρίσκουμε τον Snapdragon 845 συνοδευόμενο από 8GB RAM, 256GB αποθηκευτικού χώρου, μπαταρία 3.900mAh με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης και USB-C συνδεσιμότητα. Έχουμε επίσης 5 ενσωματωμένα μικρόφωνα υψηλής απόδοσης για τα οποία η HMD λέει πως μπορούν να καταγράψουν ακόμα και ροκ συναυλία χωρίς παραμόρφωση σε 24-bit audio. Διαθέτει ακόμα πιστοποίηση IP68.

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Nokia 9 όμως είναι η κάμερα, η οποία θα είναι τριπλής διάταξης και θα αποτελείται από φακούς Zeiss των 41MP, 20MP και 9.7MP με δυνατότητα 4x οπτικού zoom. Η εμπρόσθια κάμερα θα έρθει με 21MP φακό Zeiss. Το Nokia Pro Camera mode θα είναι φυσικά διαθέσιμο.