Τέλος το Instagram για το Apple Watch

Το κοινωνικό δίκτυο αποσύρει την εφαρμογή για τα smartwatch της εταιρίας
03 Απριλίου 2018 04:00
Τέλος το Instagram για το Apple Watch

Το Instagram δεν είναι το πρώτο και από ότι φαίνεται ούτε το τελευταίο application το οποίο πρόκειται να εξαφανιστεί από τα smartwatch της Apple, αφού μετά την τελευταία ανανέωση της σειράς, οι συσκευές απαιτούν εφαρμογές ανεξάρτητες αυτών των iPhone. Η κατασκευάστρια ηλεκτρονικών αποφάσισε πως πλέον με τα καινούρια Apple Watch Series 3, είναι αναγκαίο οι συσκευές να είναι αυτόνομες και να μην έχουν ανάγκη τις αντίστοιχες των κινητών τηλεφώνων, κάτι που βρήκε απροετοίμαστες πολλές πλατφόρμες όπως το Instagram, Slack και το Twitter.

Ακόμα η ομάδα ανάπτυξης της εφαρμογής δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για το αν πρόκειται να επιστρέψει με μια νέα ανανεωμένη εφαρμογή, ωστόσο οι στατιστικές μελέτες το βρίσκουν πολύ πιθανό αφού τα Apple Watch συνεχίζουν να κερδίζουν όλο και μεγαλύτερο μέρος του κοινού. Ο CEO της Apple, Tim Cook, τόνισε πως οι πωλήσεις των τελευταίων μοντέλων των smartwatch έχουν ξεπεράσει κατά το διπλό αυτές του Apple Watch Series 2, νούμερο εξαιρετικά μεγάλο.

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός που υπάρχει ωστόσο, για την χρηστικότητα της εφαρμογής για τα ρολόγια, αφού μέχρι τώρα τα χαρακτηριστικά της ήταν περιορισμένα. Οι χρήστες δεν είχαν την δυνατότητα να αναπαράγουν βίντεο αλλά ούτε και να απαντήσουν στα direct messages, λειτουργίες θεμελιώδεις για αυτή την εφαρμογή. Όπως και να έχει, αναμένουμε νεώτερα από την ομάδα του Instagram αλλά και από τις άλλες πλατφόρμες που έκοψαν εκτάκτως τις εφαρμογές τους.