8K slow motion video και 8Κ VR οθόνες στην Ιαπωνία

Η τηλεόραση του μέλλοντος
02 Απριλίου 2018 07:09
8K slow motion video και 8Κ VR οθόνες στην Ιαπωνία

Ενώ ο υπόλοιπος κόσμος πασχίζει ακόμα να κατανοήσει το νόημα της 8K ανάλυσης σήμερα, η Ιαπωνία αποδεικνύει πως βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από όλους σπρώχνοντας συνεχώς τα όρια της τεχνολογίας. Ο ιαπωνικός γίγαντας των media, NHK, έχει να επιδείξει μία πληθώρα 8K τεχνολογιών. Το μεγάλο του καμάρι είναι μία 8K κάμερα υψηλών ταχυτήτων. Μπορεί να μην είναι φορητή, αλλά έχει τη δυνατότητα καταγραφής video σε ανάλυση 8K στα 240 frames το δευτερόλεπτο, ιδανική για αθλητικά δρώμενα.

Μαζί με τη νέα κάμερα εισάγει και μία 8K VR οθόνη, η οποία εξαλείφει πλέον τα pixels όσο κοντά και αν βρίσκονται στα μάτια σας. Επιπλέον, βελτιώνει τις 8K μεταδόσεις με ένα νέο πομπό ο οποίος μετατρέπει το 8K video από 40Gbps σε 8Gbps, κάνοντάς το κατάλληλο για live streaming χωρίς να χαλάει την ποιότητα.

Τώρα το που θα μπορείτε να δείτε 8K περιεχόμενο είναι ένα διαφορετικό ερώτημα, αφού και οι 8K τηλεοράσεις είναι εξαιρετικά δυσεύρετες, ακόμα και στην Ιαπωνία. Η NHK όμως πρωτοπορεί δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον της τηλεόρασης.