Αποτρέψτε το Facebook από το να καταγράφει την δραστηριότητα σας

Με το Facebook Container του Mozilla
29 Μαρτίου 2018 04:30
Αποτρέψτε το Facebook από το να καταγράφει την δραστηριότητα σας

Μετά την κλιμάκωση του σκανδάλου του Facebook με την Cambridge Analytica, υπήρξε μια διαδικτυακή εκστρατεία εναντίον του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου, στην οποία πήραν μέρος πολλοί χρήστες ακόμη και σελίδες μέσα στην πλατφόρμα, δείχνοντας την αγανάκτηση τους για την κακοδιαχείριση των προσωπικών δεδομένων 50 εκατομμύρια χρηστών.

Βέβαια ακόμη και αυτοί που ενοχλήθηκαν έντονα από το σκάνδαλο, αναγνωρίζουν πως δεν μπορούν να διαγράψουν τους λογαριασμούς τους μιας και το Facebook αποτελεί μεγάλο μέρος της ζωής τους. Ευτυχώς όμως για αυτούς τους ανθρώπους η Mozilla έχει να προσφέρει μία λύση. Από εδώ και πέρα ο browser θα προσφέρει ένα επίσημο extension που θα αποκαλείται Facebook Container και θα αποτρέπει την πλατφόρμα από το να συλλέξει προσωπικά δεδομένα.

Να αναφέρουμε όμως ότι το extension θα αποτρέψει το Facebook να συλλέξει δεδομένα για την περιήγηση σας στο διαδίκτυο, αλλά όχι δεδομένα που αφορούν την δραστηριότητα σας στο Facebook. Δηλαδή τα posts τα likes και τα σχόλια σας θα συνεχίσουν να καταγράφονται και να παρακολουθούνται.