Το νέο iPad 9.7" είναι πιο προσιτό από ποτέ

Και απευθύνεται κυρίως σε μαθητές και φοιτητές
27 Μαρτίου 2018 16:32
Το νέο iPad 9.7

Η Apple απόψε επιφύλασσε ένα διαφορετικής θεματολογίας event από αυτά που μας έχει συνηθίσει και ένα το οποίο είχε ως επίκεντρο την εκπαίδευση. Οι φήμες για ένα φθηνότερο iPad επιτέλους έγιναν πραγματικότητα και η εταιρία του Κουπερτίνο ανακοίνωσε το νέο 9.7 ιντσών iPad με υποστήριξη Apple Pencil. 

Η ανανεωμένη έκδοση του θα έρχεται εξοπλισμένη με τον παντοδύναμο A10 Fusion επεξεργαστή που συναντήσαμε για πρώτη φορά στα iPhone 7 και 7 Plus έχοντας αποδείξει για το τι είναι ικανός να κάνει σε περιπτώσεις multitasking, ισχύος και γραφικών. Επίσης, θα φέρει Touch ID -όχι FaceID όπως φημολογούνταν, HD Facetime και 8mp iSight οπίσθια κάμερα και 10 ώρες διάρκεια μπαταρίας.

Με την προσθήκη του Apple Pencil το φθηνότερο iPad μεταμορφώνεται σε ένα πολυεργαλείο για μαθητές, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες καλλιτέχνες. Έχοντας εξελιγμένους αισθητήρες πίεσης, ακρίβειας και με χαμηλό latency, οι καθημερινές εργασίες στο iPad γίνονται παιχνιδάκι με ανανεωμένες εφαρμογές όπως Notability, Pages, Numbers, Keynote, GarageBand και Microsoft Office, ενώ η τεχνολογία Palm Rejection ανιχνεύει την παλάμη σας ώστε να ξεκουράζετε το χέρι σας όσο κάνετε δουλειές με το Pencil. 

To νέο iPad θα είναι και το φθηνότερο που διαθέτει μέχρι σήμερα η Apple ξεκινώντας από τα $329, ενώ για μαθητές, δασκάλους και σχολεία θα πωλείται στα $299. Η προαιρετική επιλογή του Pencil θα κοστίζει $89 για μαθητές και $99 για το υπόλοιπο καταναλωτικό κοινό. 

Η διαθεσιμότητα του θα ξεκινήσει μέσα στην εβδομάδα στα Apple Stores της Αμερικής και άλλων μεγάλων αγορών. Ένα δεύτερο κύμα χωρών που θα υποδεχτούν το προσιτό iPad 9.7" θα έρθει τον Απρίλιο όπου σε αυτό πιθανότατα να είναι και η Ελλάδα, ενώ ένα τρίτο θα ακολουθήσει τον Μάιο.  

Βάσει άλλων ευρωπαϊκών αγορών η συσκευή αναμένεται να έρθει ακριβότερα στη χώρα μας, κυρίως ελέω της υψηλής φορολογίας. Ενδεικτικά στα γερμανικά καταστήματα το νέο iPad (32GB WiFi μοντέλο) κοστολογείται στα €399, το 128GB φτάνει τα €499 και τέλος το Cellular μοντέλο αγγίζει τα €559. Για την επίσημη τιμή στα ελληνικά καταστήματα μείνετε συντονισμένοι.