Η Apple σταματά να αναμεταδίδει ζωντανά τα events της;

Αυτό υπαινίσσεται η εταιρία τουλάχιστον για τη σημερινή εκδήλωση
27 Μαρτίου 2018 05:15
Η Apple σταματά να αναμεταδίδει ζωντανά τα events της;

Εντός κάθε χρόνου, η Apple διεξάγει τέσσερα προγραμματισμένα event. Εκείνο του WWDC (abbr. Worldwide Developers Conference), και εκείνα των μηνών Μαρτίου, Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Εκτός των τυχερών παρευρισκομένων, “όλοι” οι κάτοχοι συσκευών της ίδιας, καθώς και οι χρήστες των Windows 10 (μέσω του Edge Browser) είχαν μέχρι πρότινος τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, αφού η εταιρία – όπως όλες του χώρου άλλωστε – τη μετέδιδε ζωντανά στην επίσημη ιστοσελίδα και τις εφαρμογές της. Σύμφωνα με πρόσφατη όμως ανακάλυψη του MacRumors, αυτό επρόκειτο να αλλάξει άμεσα.

Το προγραμματισμένο για σήμερα event του Μαρτίου, αναγράφει ξεκάθαρα στη σύντομη περιγραφή του στην καρτέλα του Apple TV: «Παρακολουθήστε την ειδική εκδήλωση – που διεξάγεται στο Lane Tech College Prep High School στο Σικάγο του Ιλινόις – μετά το πέρας της». Άγνωστο παραμένει το αν αυτή η αλλαγή της πολιτικής μετάδοσης της Apple αφορά ένα και μόνο μεμονωμένο γεγονός (ελέω της καθόλα τεχνολογικής φύσης αυτού) ή μια εξ’ ολοκλήρου νέα ρότα που θα δούμε να ‘αναπαράγεται’ και στις ερχόμενες εκδηλώσεις της. Τρόπον τινά, η εν λόγω κίνηση θέτει ένα διόλου ευκαταφρόνητο χρονικό εμπάργκο στους δημοσιογράφους που δεν δύνανται να παρευρεθούν στο event, αφού χαρίζει ένα περιθώριο δύο ολόκληρων ωρών στους ειδησεογράφους ακροατές έτσι ώστε να δημοσιεύσουν πρώτοι τις ανακοινώσεις της εταιρίας.

Το Special Event της Apple διεξάγεται σήμερα Τρίτη στις 19:00 ώρα Ελλάδος, με τις φήμες αποκάλυψης κάποιου νέου iPad με δυνατότητες Face ID να φουντώνουν ολοένα και περισσότερο.