Η Daydream VR κάμερα της Lenovo διαθέσιμη για προ-παραγγελία

Εκατό δολάρια χαμηλότερη η τιμή της από τις αρχικές προβλέψεις
27 Μαρτίου 2018 04:45
Η Daydream VR κάμερα της Lenovo διαθέσιμη για προ-παραγγελία

Η Google είχε ανακοινώσει τη συνεργασία της με τρίτους κατασκευαστές για την ανάπτυξη VR180 καμερών από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, με τη Lenovo να αποτελεί τον πιο ένθερμο από αυτούς. Η κυκλοφορία της υλοποίησης της, Mirage Camera έχει προγραμματιστεί για το Μάιο, παράλληλα δηλαδή της εμπορικής διάθεσης του αυτόνομου VR headset της, Mirage Solo, ίσως σε μια προσπάθεια της να ωθήσουν το ένα τις πωλήσεις του άλλου.

Πρόκειται για μια συσκευή με τη δυνατότητα να καταγράφει (αλλά και να κάνει stream στο YouTube Live) σε ένα format που επιτρέπει τόσο την 3D αναπαραγωγή σε VR headsets, όσο και την 2D απεικόνιση - υπό φυσιολογική προοπτική - σε συμβατικές οθόνες. Όλα αυτά σε ένα εξαιρετικό 4K χάρη στους διπλούς fisheye φακούς των 13-megapixel, ενώ μια 2.2-ιντσών οθόνη αφής επιτρέπει τον έλεγχο και τη ρύθμιση της.

Αν και οι αρχικές προβλέψεις έκαναν λόγο για μια τιμή που θα άγγιζε τα $400 δολάρια, το «The Tracker» ανακάλυψε πως η Mirage Camera βρίσκεται ήδη διαθέσιμη για προ-παραγγελία μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της Amazon, με την τιμή της να ανέρχεται στα $300 δολάρια.