Πλήρως προσαρμόσιμες ρουτίνες έρχονται στο Google Assistant

Κώδικας σε beta-build αποκαλύπτει
27 Μαρτίου 2018 04:32
Πλήρως προσαρμόσιμες ρουτίνες έρχονται στο Google Assistant

Ο ρυθμός εξέλιξης της ψηφιακής βοηθού της Google δεν έχει προηγούμενο, αφού η διαφορά της παρουσίασης της στα Pixel 2 κινητά τηλέφωνα, έναντι της πρότερης ενσωμάτωσης της στην πρώτη γενιά των συσκευών της, είναι - το ελάχιστο - χαοτική. Τρανό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη προσθήκη των routines. Πρόκειται για προκαθορισμένες μακροεντολές που ως σκοπό έχουν να προσφέρουν στο χρήστη την αυτόματη εκτέλεση ενός συνόλου εντολών με μία και μόνο λέξη. Βέβαια, παρά την ενεργητική τους τάση, η "κλειδωμένη" φύση τους οδηγούσε τους χρήστες σε συμβιβασμούς και συχνά ‘πονοκεφάλους’. Σύμφωνα με ανακάλυψη όμως του 9to5google αυτό πρόκειται να αλλάξει.

Συγκεκριμένα, εντός του κώδικα της Google εφαρμογής (της beta έκδοσης 7.24) αποκαλύπτεται πως οι χρήστες δε θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο τις προ-δημιουργημένες από την εταιρία ρουτίνες, αλλά θα δύνανται να δομήσουν από την αρχή και τις δικές τους. Ένα “It’s Movie Time” θα είναι αρκετό για να χαμηλώσουν τα Philips Hue φώτα, να ανέβει μερικούς βαθμούς Κελσίου ο Nest θερμοστάτης και να ανοίξει η Samsung τηλεόραση με τη Netflix εφαρμογή έτοιμη στην αγαπημένη σας σειρά. Μεταξύ των υπολοίπων αποκαλύψεων ξεχωρίζει η δυνατότητα «καρφιτσώματος» των live αποτελεσμάτων των αγαπημένων σας αγώνων, έτσι ώστε να μη χρειάζεται να εναλλάσσεστε back-and-forth μεταξύ των εφαρμογών σας, ενώ γίνεται μια πιο ξεκάθαρη αναφορά στον τρόπο λειτουργίας των gestures που υποστηρίζουν τα Pixel Buds – τα οποία είναι επίσης πλήρως παραμετροποιήσιμα.

Φυσικά, όπως με κάθε “κρυφό” κώδικα εντός δοκιμαστικών εκδόσεων εφαρμογών, δεν υπάρχει καμία βεβαιότητα ότι τα εν λόγω χαρακτηριστικά βρίσκονται κοντά στην κυκλοφορία τους, ή - ακόμη χειρότερα – ότι εγγυημένα θα ενσωματωθούν στην τελική έκδοση.