Spotify: Δύο εκατομμύρια free χρήστες είναι πειρατές

Και αποφεύγουν τις διαφημίσεις
24 Μαρτίου 2018 08:30
Spotify: Δύο εκατομμύρια free χρήστες είναι πειρατές

Δεν πέρασαν παρά λίγες εβδομάδες από την απόφαση του Spotify να μπλοκάρει πειρατικές εφαρμογές και ήδη τα πρώτα νούμερα έγιναν διαθέσιμα. Μάλιστα φαίνεται να έχουν εκπλήξει το Spotify, καθώς είναι μεγαλύτερα από αυτά που περίμεναν.

Μέχρι το τέλος του 2017 λοιπόν, το Spotify είχε 157 εκατομμύρια χρήστες, από τους οποίους οι 87 εκατομμύρια ήταν free χρήστες που δεν πλήρωναν κάποια συνδρομή. Από αυτούς που δεν πλήρωναν λοιπόν, 2 εκατομμύρια χρησιμοποιούσαν πειρατικά τις Premium υπηρεσίες του, αποφεύγοντας τις διαφημίσεις. Το νούμερο αυτό σημαίνει πως το 2.3% των free χρηστών του Spotify χρησιμοποιεί πειρατικές εφαρμογές ή λογαριασμούς.

Το Spotify παίρνει πολύ σοβαρά αυτά τα νούμερα, αφού θεωρεί πως η χρήση της Premium υπηρεσίας του χωρίς πληρωμή, αυξάνει τα κόστη της free υπηρεσίας του χωρίς αντίστοιχη αύξηση στα έσοδα (είτε μέσω διαφημίσεων είτε μέσω συνδρομών). Επιπλέον, το Spotify βασίζεται στο free μοντέλο για να φέρει με τον καιρό περισσότερους συνδρομητές στο premium πακέτο, αλλά οι χρήστες που χρησιμοποιούν πειρατικές εκδόσεις είναι εξαιρετικά απίθανο να γίνουν κάποια στιγμή premium συνδρομητές.