Η στιγμή της σύγκρουσης του αυτόνομου Uber με πεζό

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το video
23 Μαρτίου 2018 08:43
Η στιγμή της σύγκρουσης του αυτόνομου Uber με πεζό

Περισσότερες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με το δυστύχημα στην Tempe της Arizona, στο οποίο μία γυναίκα έχασε τη ζωή της από αυτόνομο όχημα της Uber. Το πρώτο στα χρονικά θανατηφόρο τροχαίο πεζού με αυτόνομο όχημα, έχει διακόψει κάθε δοκιμή αυτόνομων οχημάτων στην πολιτεία, τόσο από την Uber όσο και από άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα, ενώ η Uber συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές.

Το video από τη στιγμή της σύγκρουσης δόθηκε στη δημοσιότητα από το αστυνομικό τμήμα  της περιοχής. Βλέπουμε λοιπόν το αυτοκίνητο να κινείται αυτόνομα με 65km/h σε ένα σκοτεινό δρόμο, ενώ στη θέση του οδηγού υπάρχει μία οδηγός ασφαλείας για επείγουσες περιπτώσεις. Η πεζός εμφανίζεται ξαφνικά να διασχίζει το δρόμο κρατώντας το ποδήλατό της, χωρίς να περνάει από διάβαση ή να φοράει κάποια αντανακλαστικά ρούχα. Το video κόβεται τη στιγμή της σύγκρουσης και δεν εμφανίζει κάτι σοκαριστικό.

Κριτική έχει δεχθεί και η οδηγός ασφαλείας, η οποία στο video εμφανίζεται αφηρημένη και χωρίς να έχει τα χέρια στο τιμόνι, ενώ άγνωστο παραμένει γιατί δεν εντόπισαν τη γυναίκα που περνούσε το δρόμο οι αισθητήρες του αυτοκινήτου. Η έρευνα συνεχίζεται.

Πείτε μας την άποψή σας αφού δείτε το video. Πιστεύετε πως ήταν αναπόφευκτη η σύγκρουση δεδομένων των συνθηκών φωτισμού; Φέρει ευθύνη η οδηγός; Φέρει ευθύνη αποκλειστικά η τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης; Θα μπορούσε ένας άνθρωπος να αντιδράσει καλύτερα;