Κατασκευαστής iPhone κατηγορείται για χρήση μη έγκυρων εξαρτημάτων

Οι φήμες θέλουν την παραγωγή να έχει διακοπεί
18 Μαρτίου 2018 08:00
Κατασκευαστής iPhone κατηγορείται για χρήση μη έγκυρων εξαρτημάτων

Η Apple είναι μία από τις πολλές τεχνολογικές εταιρίες που βασίζεται στα συμβόλαια με τρίτες εταιρίες κατασκευής ηλεκτρονικών για τη δημιουργία των συσκευών της. Για να αποφευχθούν τυχόν περαστικά που θα αποτελέσουν την ολική διακοπή της παραγωγής, η Apple δεν κάνει αποκλειστικά συμβόλαια με μία μόνο επωνυμία άλλα διαμοιράζει τις απαιτήσεις σε περισσότερες. Σύμφωνα με φήμες που έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο, ένας εκ των κατασκευαστών της Apple, η εταιρία Wistron, κατηγορείται πως έχει χρησιμοποιήσει διαφορετικά εξαρτήματα από αυτά που προβλέπουν τα σχέδια, για την κατασκευή συσκευών iPhone 8 Plus.

Αν και τίποτα δεν έχει δημοσιοποιηθεί επίσημα, λέγεται πως η λειτουργία του επίμαχου εργοστασίου έχει σταματήσει μέχρι να διερευνηθεί η υπόθεση, ενώ στελέχη της κατασκευαστικής έχουν απομακρυνθεί από την εταιρία. Η Wistron, αρνείται κατηγορηματικά όλες τις φήμες και τονίζει πως η λειτουργία της παραγωγής συνεχίζει κανονικά.

Τα εξαρτήματα τα οποία φημολογείται πως χρησιμοποιήθηκαν, αφορούν την στεγανοποίηση των συσκευών δίνοντας μας την εντύπωση πως οι συσκευές που κατασκευάστηκαν ίσως να μην πληρούν τις προδιαγραφές IP-67 που υπόσχεται η Apple. Αναμένουμε περισσότερα νέα για το ζήτημα και θα σας ενημερώσουμε εδώ στο unboxholics.com .

Tags: