Το Twitter βάζει τέλος στα επί πληρωμή viral tweets

Η κάθαρση της πλατφόρμας επιφέρει κέρδη αλλά όχι νέους χρήστες
13 Μαρτίου 2018 05:45
Το Twitter βάζει τέλος στα επί πληρωμή viral tweets

Ο όρος ‘Tweetdeckers περιγράφει ένα οποιοδήποτε σύνολο χρηστών της πλατφόρμας του Twitter, που λειτουργεί σκοπίμως ομαδικά, κάνοντας δηλαδή retweet ο ένας τις δημοσιεύσεις του άλλου - οι οποίες δεν περιλαμβάνουν παρά προφανώς κλεμμένα quotes - με στόχο το να γίνουν viral. Πρόκειται φυσικά για μια ακόμη μάστιγα μεταξύ εκείνων του ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια την πλατφόρμα. Η πιο επιθετική βέβαια στάση που διατηρεί η ίδια εδώ και μερικούς μήνες (έχοντας αλλάξει πρόσφατα τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου της), κατάφερε πριν από λίγες ώρες να προσφέρει την “κάθαρση” όπως την ονομάζουν τα ξενόγλωσσα ενημερωτικά μέσα.

Λογαριασμοί όπως οι @Dory, @GirlPosts, @SoDamnTrue, @Reiatabie, @CommonWhiteGirl, @TeenagerNotes, @Finah, @HolyFag και @MemeProvider βρέθηκαν μπλοκαρισμένοι, παρά την καθημερινή εισροή εκατοντάδων, χιλιάδων, ακόμη και εκατομμυρίων επισκεπτών. Η κίνηση έρχεται μερικές μόλις εβδομάδες αφότου το Twitter τους αφαίρεσε τη δυνατότητα retweet, αφήνοντας τους “ευνουχισμένος” προς αναζήτηση κάποιας thrird-party εφαρμογής που θα τους επέστρεφε τρόπον τινά την εν λόγω δυνατότητα.

Ακόμη παραμένει αβέβαιο αν η αναστολή θα λάβει μόνιμες διαστάσεις ή αν αποτελεί κάποιο προειδοποιητικό μέτρο. Ακόμη και αν η φύση αυτής είναι εν τέλει εφήμερη, οι άνωθεν λογαριασμοί δε θα μπορέσουν σε καμία των περιπτώσεων να επανέλθουν στην πρώτινη συμπεριφορά τους, δίχως την επιβολή κάποιας σοβαρότερης επίπληξης. Φυσικά η κάθαρση δεν ήταν ολική, δεδομένης της χρηματοοικονομικής φύσης της: οι πελάτες πληρώνουν αδρά τα retweets με σκοπό τη ραγδαία αύξηση της απήχησής τους. Μικρότερου βεληνεκούς λογαριασμοί εξακολουθούν να υφίστανται.

Tags: