Ένας ρομποτικός virtual assistant θα υπάρχει στον ISS

Το όνομα του θα είναι CIMON
12 Μαρτίου 2018 05:15
Ένας ρομποτικός virtual assistant θα υπάρχει στον ISS

Καθώς οι virtual assistants αποκτούν όλο και περισσότερες δυνατότητες, ήρθε καιρός να επιστρατευτούν για να προσφέρουν βοήθεια στους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Η Airbus σε συνεργασία με την Space Administration at the German Aerospace Center ξεκίνησαν την ανάπτυξη του Crew Interactive MObile CompanioN (CIMON) που θα είναι η πρώτη τεχνητή νουμοσύνη που θα χρησιμοποιηθεί στον ISS με αυτόν τον τρόπο.

Ο CIMON θα έχει σφαιρικό σχήμα και ζυγίζει περίπου 5 κιλά, θα κινείται αυτόνομα μέσα στον σταθμό και θα προσφέρει βοήθεια στον αστροναύτη Alexander Gerst κατά την διάρκεια της αποστολής Horizon της European Space Agency. Ο CIMON θα κάνει χρήση μιας τροποποιημένης εκδοχής του Watson της IBM και θα μπορεί να αναγνωρίζει την εμφάνιση και την φωνή του Gerst. Επίσης θα προσφέρει βοήθεια στους αστροναύτες σε projects και πειράματα που θα διεξαχθούν κατά την διάρκεια της αποστολής.

Η χρήση του CIMON θα είναι ένα πείραμα από μόνο του, καθώς η Airbus θέλει να μελετήσει πώς μια A.I. θα αλληλεπιδρά με τους αστροναύτες και πώς θα επηρεάσει την ψυχολογία μιας μικρής ομάδας ανθρώπων στο διάστημα. Τα πρώτα tests επάνω στον ISS θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο.