Ο μέσος χρόνος ζωής των Apple προϊόντων ξεπερνά τα 4 έτη 

Εκτίμηση αναλυτή δίνει μεγαλύτερη αξία στα προϊόντα

Ο μέσος χρόνος ζωής των Apple προϊόντων ξεπερνά τα 4 έτη

Με την τιμολογιακή πολιτική της Apple, είναι ολοένα και πιο δύσκολο για κάποιον να αναβαθμίζει διαρκώς συσκευή με την κυκλοφορία του νέου iPhone, iPad κλπ. Για πόση διάρκεια όμως ακριβώς τείνουν να κρατούν τις συσκευές τους οι χρήστες της Apple πριν να προβούν σε αντικατάσταση;

Ο αναλυτής Horace Dediu της εταιρίας Aymco, ανέλυσε τη συμπεριφορά των χρηστών βασισμένος στα επίσημα νούμερα που δίνει η Apple σχετικά με τις πωλήσεις της σε τριμηνιαία βάση. Επιπλέον βασίστηκε και στο νούμερο των ενεργών συσκευών, το οποίο πρόσφατα η Apple ισχυρίστηκε πως είναι στα 1.3 δισεκατομμύρια.

Έτσι, γνωρίζοντας τον αριθμό των ενεργών συσκευών σε συνάρτηση με τις πωλήσεις, διαπίστωσε πως ο μέσος χρόνος ζωής των Apple προϊόντων ξεπερνά τα τέσσερα χρόνια. Διαπίστωσε επίσης πως ο μέσος χρόνος ζωής των Apple συσκευών αυξάνεται κάθε τρίμηνο, υποδεικνύοντας πως οι χρήστες Apple κρατούν τις συσκευές τους για όλο και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εσείς, αν είστε χρήστης Apple συσκευής, πόσο καιρό την έχετε στην κατοχή σας; Δεν αναβαθμίζετε λόγω τιμής ή είστε απλά ικανοποιημένοι από τις επιδόσεις της; Πείτε μας στα σχόλια.

3 comment(s)