Ζεστάνετε το σπίτι σας με cryptomining 

Και ταυτόχρονα βγάλτε κέρδος

Ζεστάνετε το σπίτι σας με cryptomining

Έναν ιδιαίτερα εφευρετικό και παράδοξο τρόπο να ζεστάνετε το σπίτι σας επινόησε η Qarnot, ο οποίος όχι απλά δεν κοστίζει, αλλά θα βγείτε και κερδισμένοι με μερικά νομίσματα Ethereum στο ηλεκτρονικό σας πορτοφόλι. Ο λόγος για το QC-1 crypto heater που συνδυάζει την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων με τη λειτουργία του καλοριφέρ. Μπορεί να σας φαίνεται παράλογο που η τρέλα των κρυπτονομισμάτων συνεχίζεται και ιδιαίτερα με ένα τρόπο που προσπαθεί να ενσωματώσει την διαδικασία της εξόρυξης μέσα σε μια οικιακή συσκευή, όμως προσπαθεί να δώσει λύση σε ένα πραγματικά υπαρκτό πρόβλημα, αυτό του κόστους της θέρμανσης.

Ο τρόπος που το πετυχαίνει είναι φυσικά διαχέοντας τη θερμότητα που παράγουν οι δυο Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 στο περιβάλλον. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τι επιδόσεις θα έχει σαν καλοριφέρ, πάντως θα μπορεί να κάνει εξόρυξη Ethereum στα 60MH/s, αυτό μεταφράζεται στα €100 περίπου τον μήνα, χωρίς να υπολογίζεται το ρεύμα που θα καταναλώνει για να λειτουργεί. Η εταιρία ισχυρίζεται πως η εγκατάστασή του θα χρειάζεται 10 λεπτά περίπου και μόνο ένα καλώδιο ρεύματος και ένα ethernet. Στην συνέχεια μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό μπορεί να ξεκινήσει η εξόρυξη.

Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει για το ποσό των €2.900, με τις πρώτες συσκευές να φτάνουν στα σπίτια των καταναλωτών τον Ιούνιο, ίσως την πιο ακατάλληλη χρονική περίοδο για ένα καλοριφέρ.

2 comment(s)