Το Galaxy Note 9 δε θα έρθει με αισθητήρα κάτω από την οθόνη

Αποκαλύπτεται και ο λόγος που δεν το είδαμε στο Galaxy S9
10 Μαρτίου 2018 06:15
Το Galaxy Note 9 δε θα έρθει με αισθητήρα κάτω από την οθόνη

Οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων εντάχθηκαν στο καλούπι των κινητών συσκευών περί τα μέσα του 2007, με το G500 της Toshiba - ένα Windows Mobile κινητό τηλέφωνο - να αποτελεί τον πρωτεργάτη μιας μελλούμενης επανάστασης. Παραταύτα, δεν ήταν παρά με την έλευση του iPhone 5s στην αγορά όπου η τεχνολογία έκανε το άλμα από τις optical προτάσεις, στις capacitive υλοποιήσεις. Έκτοτε, η εξέλιξή τους αφορούσε καθόλα τόσο την αξιοπιστία, όσο και την ταχύτητα τους, όχι όμως το form-factor τους. Αυτό έρχεται να αλλάξει - από σπόντα - η “μόδα” της εποχής, η οποία στην προσπάθεια της να εξαλείψει τα bezels της οθόνης, αλλά και να υποστηρίξει την τεχνολογία της ασύρματης φόρτισης, ωθεί επιθετικά στην τοποθέτηση του fingerprint-scanner σε όλο και περισσότερο μη-συμβατικά μέρη.

Το κουμπί ενεργοποίησης / απενεργοποίησης ήταν η πρώτη επιλογή (βλ. Sony, Razer, κ.α.), όχι όμως και η φυσική εξέλιξη, αφού το επόμενο μεγάλο βήμα δεν ήταν άλλο από την ενσωμάτωσή του κάτω από την οθόνη. Η Vivo ήταν η πρώτη που το κατάφερε, με τις Apple και Samsung είτε να αλλάζουν ρότα παντελώς (βλ. FaceID), είτε να μένουν άπραγες στη θέα του ανταγωνισμού. Φαίνεται λοιπόν πως η κατάσταση θα συνεχίσει ως έχει για αρκετό καιρό ακόμη, αφού σύμφωνα με γνωστό αναλυτή του χώρου, ούτε το Galaxy Note 9 θα ενσωματώνει αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Σύμφωνα με τις γνώσεις μας γύρω από την εν λόγω τεχνολογία, οι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων που βρίσκονται κάτω από την οθόνη αντιμετωπίζουν για την ώρα πλήθος τεχνικών προβλημάτων (πχ. Προστατευτικά tempered glass, εναλλαγές στην υγρασία του περιβάλλοντα χώρου, καθώς και η αυξημένη κατανάλωση). - Ming-Chi Kuo (Γράμμα προς τους επενδυτές).

Το άνωθεν σχόλιο είναι προγενέστερο της αποκάλυψης του κινητού τηλεφώνου της Vivo, παραταύτα φαίνεται πως οι προβλέψεις του αναλυτή ‘έπεσαν μέσα’. Η Samsung εξακολουθεί να εργάζεται πάνω στην εξυγίανση αλλά και βελτιστοποίηση της τεχνολογίας αυτής, με το επόμενο Galasy S-series να αποτελεί κατά πάσα πιθανότητα το πρώτο της entry σε αυτή.

Όσο για το λόγο που η τεχνολογία αυτή δεν ενσωματώθηκε στο Galaxy S9, ο διευθυντής του Product Portfolio & Commercial Strategy της Samsung, Mark Notton αποκάλυψε πως η Samsung θέλει να διασφαλίσει πως όταν τελικά κυκλοφορήσει, θέλουν να δουλεύει στο 100% των περιπτώσεων, κάτι που σημαίνει ότι όντως η Samsung εργάζεται πάνω σε αυτή την τεχνολογία, δεν έχει φτάσει όμως στο επίπεδο που θέλει.