Το Netflix αποκτά Stories παρόμοια με αυτά του Instagram

Τα Previews είναι η εξέλιξη των trailers;
09 Μαρτίου 2018 05:00
Το Netflix αποκτά Stories παρόμοια με αυτά του Instagram

Πριν από περίπου ένα χρόνο, το Netflix παρουσίασε τα γνωστά video-previews στην έκδοση της εφαρμογής για τις έξυπνες τηλεοράσεις. Επρόκειτο για ένα χαρακτηριστικό που επέτρεπε σε χρήστες να ανακαλύψουν ταχύτερα το περιεχόμενο που αναζητούσαν, να ιντριγκάρουν ένα νέο ακροατή, καθώς και να προσφέρουν μια εναλλακτική σε όλους εκείνους που απεχθάνονται τα - πλέον γεμάτα spoilers - trailers. Σε πρόσφατη ανακοίνωση της, η εταιρία έκανε γνωστό πως το χαρακτηριστικό αυτό θα κάνει την εμφάνιση του και στη mobile πλατφόρμα, αρχής γενομένης τον Απρίλιο.

Τα Previews αλλάζουν ριζικά στην ανανεωμένη τους μορφή, με τη σχεδιαστική προσέγγιση να δανείζεται στοιχεία από εκείνη των - γνωστών και μη εξαιρετέων - Stories που συναντάμε σε Instagram, Snapchat και Facebook. Η λωρίδα της ‘Προεπισκόπησης’ θα βρίσκεται ανάμεσα στο μεγάλο διαφημιστικό banner και τη λίστα των πιο δημοφιλών σειρών και ταινιών της υπηρεσίας, με τα γνώριμα bubbles να στοιχίζονται σε ένα καρουζέλ προς τα δεξιά. Με ένα πάτημα στον κύκλο και ένα κάθετο βίντεο ξεκινά να προβάλει μερικές γραμμικά ενορχηστρωμένες σκηνές, αποτελώντας στην ουσία το αποστειρωμένο από spoilers απόσταγμα ενός trailer. Τα τρία κουμπιά στο κάτω μέρος της οθόνης προσφέρουν συντομεύσεις στις βασικές λειτουργίες της εφαρμογής, την προσθήκη δηλαδή της εκάστοτε σειράς ή ταινίας στη λίστα σας, την άμεση αναπαραγωγή αυτής, ή την εμφάνιση περισσότερων λεπτομερειών. Όπως και στις ιστορίες, ένα swipe-left ή right σας μεταφέρει στην επόμενη ή την προηγούμενη προεπισκόπηση αντίστοιχα.

Ποια είναι γνώμη σας για το νέο χαρακτηριστικό; Θεωρείται πως το σύνολο των trailers παρουσιάζει στον ακροατή περισσότερα στοιχεία από όσα θα έπρεπε;