Δικαίωμα υπαναχώρησης συμβολαίου αν ο χρήστης έχει χαμηλές ταχύτητες internet

Απόφαση υπέρ των καταναλωτών στο Ηνωμένο Βασίλειο
07 Μαρτίου 2018 08:23
Δικαίωμα υπαναχώρησης συμβολαίου αν ο χρήστης έχει χαμηλές ταχύτητες internet

Οι διαφημίσεις παρόχων για υπηρεσίες internet μπορεί πολλές φορές να είναι παραπλανητικές και αυτό δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Οι ταχύτητες που διαφημίζονται συχνά είναι απλά θεωρητικές, αφού υπάρχουν πολλοί παράγοντες που τις επηρεάζουν, όπως η ποιότητα της καλωδίωσης, οι ώρες αιχμής κλπ.

Ωστόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο η κυβερνητική υπηρεσία Ofcom ανακοίνωσε πως από 1η Μαρτίου του 2019, οι πάροχοι θα πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες τους πιο ρεαλιστικά νούμερα σχετικά με την ταχύτητα, ειδικά σε ώρες αιχμής. Θα έχουν 30 ημερολογιακές ημέρες για να βελτιώσουν την ταχύτητα σε περίπτωση που πέσει κάτω από το ελάχιστο εγγυημένο όριο, ενώ σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, οι πελάτες θα έχουν το δικαίωμα να “σπάσουν” το συμβόλαιό τους χωρίς καμία ποινή.

Αυτό δεν είναι κάτι άγνωστο για τη χώρα, αφού οι χρήστες έχουν ήδη τη δυνατότητα υπαναχώρησης του συμβολαίου σε περίπτωση χαμηλών ταχυτήτων, ωστόσο δεν υπήρχε χρονικός περιορισμός επιδιόρθωσης της γραμμής, με αποτέλεσμα ο πάροχος να λέει διαρκώς πως η ταχύτητα θα βελτιωθεί, χωρίς να γίνεται κάτι τέτοιο.

Οι πελάτες broadband πρέπει να ξέρουν τι υπογράφουν. Αυτές οι προστασίες θα κλείσουν το κενό μεταξύ των broadband ταχυτήτων που πωλούνται σε σχέση με αυτές που πραγματικά λαμβάνουν. Για να δώσουμε αυτοπεποίθηση στον κόσμο, το κάνουμε ευκολότερο να εγκαταλείψουν – χωρίς ποινή – μία εταιρία αν αυτή δεν παραδώσει αυτά που υποσχέθηκε. – Lindsey Fussell, consumer group director, Ofcom