Γιατί οι χρήστες iPhone δεν αναβάθμισαν σε Χ;

Διαβάστε τα αποτελέσματα μιας ενδιαφέρουσας έρευνας
07 Μαρτίου 2018 06:00
Γιατί οι χρήστες iPhone δεν αναβάθμισαν σε Χ;

Παρά το γεγονός ότι το iPhone X κυριάρχησε στην αγορά την περασμένη Χριστουγεννιάτικη περίοδο, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις προσδοκίες της Apple και της βιομηχανίας κατ΄επέκταση, αναζωπυρώνοντας φήμες που ήθελαν την παραγωγή του τηλεφώνου να σταματάει εξαιτίας των «κακών» του επιδόσεων. Τί ήταν όμως αυτό που απέτρεψε του υπάρχοντες χρήστες iPhone να κάνουν την αναβάθμιση σε Χ; Ο αναλυτής Michael Olson μοιράστηκε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που μας δίνει την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα και μια καλή οπτική γωνία στην  ψυχολογία του μέσου χρήστη iPhone.

Σχεδόν οι μισοί από όσους πήραν μέρος στην έρευνα, σε ποσοστό 44%, απάντησαν πως ο λόγος ήταν ότι η συσκευή τους δουλεύει μια χαρά, κάτι που υπονοεί ότι η ναυαρχίδα της Apple ίσως δεν είχε νέα χαρακτηριστικά που θα την έκαναν πιο ελκυστική και θα δικαιολογούσαν την τσουχτερή τιμή της. Το 31% των συμμετεχόντων απάντησε πως το νέο τηλέφωνο της Apple ήταν πολύ ακριβό, γεγονός που επιβεβαιώνει πως η τιμή του Χ δεν έκατσε καλά στα στομάχια των καταναλωτών. Το τρίτο μεγαλύτερο group (17%) ήταν αυτό που δεν αγόρασε το νέο iPhone για τους δικούς του αδιευκρίνιστους λόγους, και τέλος σε ποσοστό μόλις 8% οι καταναλωτές ήθελαν μια οθόνη μεγαλύτερη από 5.8 ίντσες και για αυτό δεν προχώρησαν στην αγορά του Χ.

Όπως και να έχει, το φετινό line-up της Apple θα είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί θα μας αποκαλύψει εάν η Apple ακούει τους προβληματισμούς της κοινότητας της και θέλει να διορθώσει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι χρήστες της. Ποια είναι η δική σας άποψη; Θα κυνηγήσει η Apple περισσότερες πωλήσεις αφουγκραζόμενη τους χρήστες της; Ή θα το κάνει λανσάροντας πιο πρωτότυπα προϊόντα;