DGX Station: 25% μείωση τιμής με το πρόγραμμα Jump Start

Συστήματα ανάπτυξης προγραμμάτων βαθιάς εκμάθησης από την Nvidia
07 Μαρτίου 2018 05:15
DGX Station: 25% μείωση τιμής με το πρόγραμμα Jump Start

Τα DGX Station της Nvidia αποτελούν την πρόταση της εταιρίας στον τομέα της ανάπτυξης προγραμμάτων βαθιάς εκμάθησης. Η στροφή της τεχνολογίας στην ενσωμάτωση deep learning αλγορίθμων σε κάθε πτυχή της επιχείρησης τους (από τη βελτιστοποίηση των παραγωγικών και μη διεργασιών τους, μέχρι το ίδιο το προϊόν), ώθησε αισθητά τόσο την εν λόγω αγορά, όσο και τη δημιουργία ομάδων με κοινούς στόχους και όραμα. Παραταύτα, το κόστος των $69.000 δολαρίων ήταν δυσβάσταχτα απαγορευτικό για εκείνες, ακόμη και σήμερα όπου οι τιμές των καρτών γραφικών γνωρίζουν τεράστια άνοδο, ελέω της αναγκαίας υπόστασης τους στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων. Προς διευκόλυνση λοιπόν των νεοσύστατων ομάδων, η Nvidia αποφάσισε να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα πριμοδότησης που θα επιτρέψει σε μικρότερες επιχειρήσεις την αγορά των άνωθεν συστημάτων έναντι $49.900 δολαρίων.

Πρόκειται για το πρόγραμμα Jump Start που προσφέρει μείωση της αρχικής τιμής, της τάξεως του 25%. Οι χρήστες δικαιούνται την έκπτωση μόνο για την πρώτη τους αγορά, ενώ η εταιρία ελπίζει στην παράλληλη απόκτηση ενός DGX-1 διακομιστή, αφού η ταυτόχρονη χρήση τους προσφέρει απτή υπεροχή, εξαλείφοντας την ανάγκη για recompiling κατά τη μεταφορά του κώδικα. Εντός του DGX Station βρίσκονται τέσσερεις υδρόψυκτες Volta V100 GPUs των 64GB HBM2 συνολικής μνήμης και των 20.480 CUDA πυρήνων, ικανές να αποδώσουν έως και 500 TeraFLOPS επεξεργαστικής δύναμης, αφού είναι το μόνο σύστημα που προσφέρει τετραπλό NVLink. Τη σύνθεση συμπληρώνουν μια διπλή λύση δικτύωσης LAN των 10Gb, τα 256GB DDR4 RAM, οι τρεις SSD σε RAID0 των 1.92TB έκαστος, ενώ ένας ακόμη - ίδιας χωρητικότητας - αναλαμβάνει να φιλοξενήσει το λειτουργικό σύστημα. Αν και η συνολική κατανάλωση αγγίζει τα 1500W σε μέγιστο φορτίο, η χρήση της υδρόψυξης υπόσχεται αθόρυβη λειτουργία, σε σημείο μάλιστα όπου μπορεί με ευκολία να τοποθετηθεί κάτω από ένα γραφείο.

Στα του software η Nvidia περιλαμβάνει μια προ-εγκατεστημένη σουίτα εφαρμογών όπου η ίδια ισχυρίζεται ότι προσφέρει έως και 30% μεγαλύτερη απόδοση από εκείνη των αντίστοιχων προτάσεων του εμπορίου. Οι προγραμματιστές θα μπορούν απλά να φορτώσουν τα προ-βελτιστοποιημένα containers τους, να σχεδιάσουν το πρόγραμμα τους και να το μεταφέρουν σε production-class διακομιστές, σε απομακρυσμένα κέντρα δεδομένων.

Σύμφωνα με το Διευθύνων Μηχανικής Εκμάθησης της SAP, Frank Wu (η οποία έχει ενεργό παρουσία και στη χώρα μας), ένα από τα άμεσα οφέλη της χρήσης ενός DGX Station ήταν η δραστική μείωση του χρόνου εκπαίδευσης των deep-learning μοντέλων που έχει αναπτύξει, ενώ η αθόρυβη λειτουργία του και η δυνατότητα πολλαπλών ταυτόχρονων χρηστών κρίθηκαν ιδανικές για το χώρο εργασίας τους. Η προσφορά ισχύει έως και τις 29 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

 

Tags: