Rimac Concept Two: Ένα από τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά supercar

Με αυτονομία 4ου επιπέδου
07 Μαρτίου 2018 09:00
Rimac Concept Two: Ένα από τα πιο γρήγορα ηλεκτρικά supercar

Αν δεν είστε car enthusiast πολύ πιθανόν να μην έχετε ξανά ακούσει για την αυτοκινητοβιομηχανία της Rimac, ωστόσο με το νέο Concept Two, η εταιρία σκοπεύει να γράψει ιστορία. Με κεντρικά στην Κροατία, η Rimac είναι μια εταιρία που εισήχθη στον κόσμο των αυτοκινήτων το 2009. Επικεντρώθηκε πλήρως στην ανάπτυξη και κατασκευή γρήγορων και πολυτελών αυτοκινήτων, ενώ τις πρώτες εντυπώσεις έδωσε με το ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο της, Concept One.

Στην έκθεση αυτοκινήτων που διεξάγετε αυτή την εβδομάδα στην Γενεύη, η Rimac έκλεψε την παράσταση παρουσιάζοντας τον διάδοχο του Concept One, το Concept Two. Σύμφωνα με τα νούμερα που παρουσίασε η κατασκευάστρια εταιρία, πρόκειται για ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα του κόσμου. Με ηλεκτροκινητήρες που παράγουν συνολικά 1.914 άλογα, το Rimac Concept Two μπορεί να επιταχύνει στα 100 km/h μέσα σε μόλις 1,85 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 415km/h. Για να καταλάβετε, το Bugatti Chiron, ένα από τα πιο ακριβά και γρήγορα αυτοκίνητα, έχει μόνο 1.500 ίππους.

Τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά είναι όμως το ένα και ίσως το πιο ασήμαντο κομμάτι αυτού του αυτοκινήτου. Η Κροατική εταιρία έδωσε έμφαση στην τεχνολογία με την οποία το εξόπλισε, κάτι που κάνει το Concept Two μοναδικό. Αρχικά το όχημα έχει την δυνατότητα να κάνει ταυτοποίηση του κατόχου μέσα από διαδικασία αναγνώρισης προσώπου, κάτι πρωτοφανές σε αυτοκίνητο. Επίσης, με τη χρήση ανεπτυγμένου προγράμματος, το σύστημα μπορεί να προσδιορίσει τη διάθεση του οδηγού και να ρυθμίσει αναλόγως τις παραμέτρους της διαδρομής. Σαν όλα αυτά να μην έφταναν, το Concept Two, κατέχει επίπεδο αυτονομίας Level 4, κάτι που κανένα άλλο supercar δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, η Rimac σχεδιάζει να παράξει 150 μονάδες του Concept Two, οι οποίες δεν είναι γνωστό το πόσο θα κοστίζουν. Πάντως, αν κρίνουμε από τα χαρακτηριστικά αλλά και την περιορισμένη διαθεσιμότητα του αυτοκινήτου, δεν πρόκειται να είναι οικονομικό.