Το HTC U12 θα φέρει διπλή κάμερα και 256GB αποθηκευτικού χώρου

Νέα διαρροή αποκαλύπτει τεχνικά χαρακτηριστικά και ημερομηνία κυκλοφορίας
05 Μαρτίου 2018 10:28
Το HTC U12 θα φέρει διπλή κάμερα και 256GB αποθηκευτικού χώρου

Ίσως η πορεία της HTC στο χώρο των Android συσκευών να μην ήταν η αναμενόμενη (εν συγκρίσει πάντα με το πως οραματιζόταν την εξέλιξη της, αφήνοντας τότε πίσω της τη Windows Mobile πλατφόρμα), αυτό δε δείχνει πάντως να την πτοεί. Οι απώλειες προσωπικού λόγω της εξαγοράς της Pixel ομάδας από την Google έναντι $1.1 δισεκατομμυρίων και η αποχώρηση του επικεφαλής των smartphones φαίνεται να μην επηρέασε την εταιρία και αντί αυτού κατάφερε να της χαρίσει νέα πνοή.

Βρισκόμαστε λοιπόν μια εβδομάδα μετά τη φετινή MWC και είναι απόλυτα λογικό να αναρωτιόμαστε σχετικά με την ημερομηνία όπου η HTC θα διαθέσει στην αγορά τη νέα της ναυαρχίδα για το τρέχον έτος, αφού το σύνολο του ανταγωνισμού (βλ. Samsung, Sony, Nokia, κ.α.) έχει ήδη παρουσιάσει τις προτάσεις του. Ένα αόριστο 2018 ήταν παραταύτα η μόνη απάντηση επί του θέματος που έκανε μέχρι και εχθές το γύρω του διαδικτύου. Λίγο μετά την “αθόρυβη” παρουσία της HTC όμως στο 5G Industry Alliance (που έλαβε χώρα στην Ταϊβάν), νέες πληροφορίες έρχονται να ρίξουν φως στην όλη υπόθεση.

Σύμφωνα με τη νέα διαρροή του LIabTooFeR - η οποία επιβεβαιώνει πλήθος προηγούμενων φημών - το HTC U12 (με κωδική ονομασία HTC Imagine) θα βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων στα τέλη του ερχόμενου μήνα. Πρόκειται για μια συσκευή που φαίνεται να ακολουθεί την τάση της εποχής η οποία προστάζει “τραβηγμένες” αναλογίες οθόνης (βλ. 18:9), στις 5.99-ίντσες, ανάλυσης QHD+. Στην καρδιά του χτυπά ο Snapdragon 845 της Qualcomm, με 6GB μνήμης, 256GB αποθηκευτικού χώρου και μία 3.420mAh μπαταρία να συμπληρώνουν τη σύνθεση. Μεταξύ των υπόλοιπων χαρακτηριστικών παρατηρούμε το διπλό σύστημα καμερών (12MB + 16MP) με φακούς / αισθητήρες της Sony (ΙΜΧ3xx), τη δεύτερη έκδοση του HTC Sense 2.0, την εισαγωγή της εταιρίας στην αναγνώριση προσώπου με το HTC Face Unlock, την πιστοποίηση αντοχής στο νερό και τη σκόνη IP68, καθώς και την κυκλοφορία έκδοσης που θα δέχεται δύο κάρτες SIM. Χρέη λειτουργικού αναλαμβάνει η όγδοη έκδοση του Android, 8.0 Oreo με πλήρης υποστήριξη της δυνατότητας Treble.

Περισσότερα τον Απρίλιο...