Η Toyota παίρνει πολύ σοβαρά την τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και αυτό φαίνεται από το ύψος της επένδυσης στη νέα εταιρία που ίδρυσε για αυτό το σκοπό, με την ονομασία Toyota Research Institute-Advanced Development. Η TRI-AD λοιπόν θα τροφοδοτηθεί με $2.8 δισεκατομμύρια, θα έχει ως προμηθευτές τις Aisin Seiki και Denso και θα προσλάβει περίπου 1.000 υπαλλήλους για την ανάπτυξη software προγραμμάτων.

Η TRI-AD θα εκμεταλλευτεί τα μέχρι τώρα επιτεύγματα του αμερικανικού κομματιού της εταιρίας που λειτουργεί από το 2015 και ως στόχο θα έχει τη δημιουργία “πλήρως ενσωματωμένου software επιπέδου παραγωγής για αυτόνομη οδήγηση”. Η TRI-AD θα έχει την έδρα της στο Τόκιο.
Πρόκειται ουσιαστικά για μια προσπάθεια της Toyota να κρατήσει όλα τα στοιχεία της παραγωγής ενός αυτόνομου αυτοκινήτου κάτω από τη δικιά της στέγη, καθώς πολλές εταιρίες έχουν αναγκαστεί να ζητήσουν βοήθεια από εξωτερικούς συνεργάτες, όπως για παράδειγμα η Waymo η οποία συνεργάζεται με Fiat-Chrysler.
Tags
Must Read
Η Toyota αποκαλύπτει το μικρότερό της ηλεκτρικό με ηλιακά πάνελ
Η Toyota αποκαλύπτει το μέλλον των οχημάτων υδρογόνου
Το Full Self-Driving της Tesla έρχεται στην Ευρώπη