Δείτε τι "βλέπουν" τα αυτόνομα οχήματα της Google 

Μία εμπειρία 360 μοιρών

Δείτε τι

Η Waymo, το τμήμα της Google που αναπτύσσει την αυτόνομη οδήγηση, έδωσε στη δημοσιότητα ένα video με αυτό που “βλέπουν” τα οχήματά της. Τα αυτόνομα οχήματα είναι εξοπλισμένα με κάθε λογής αισθητήρες και κάμερες, τα δεδομένα των οποίων αναλύονται σε εξωφρενικά μικρούς χρόνους, δίνοντας στο αυτοκίνητο τη δυνατότητα να αποφασίζει σε κλάσματα δευτερολέπτου την αποφυγή εμποδίων, τις βέλτιστες πορείες κλπ.

Η εμπειρία συνδυάζει υλικό και δεδομένα πραγματικού χρόνου από μία βόλτα μας στο κέντρο του Phoenix στην Arizona, σε ένα από τα Chrysler Pacifica υβρίδια minivans. Σας βάζει μέσα στην καρδιά της τεχνολογίας, επιτρέποντάς σας να δείτε μέσα από τα “μάτια” των υπερσύγχρονων αισθητήρων μας, συμπεριλαμβανομένων των LiDAR, των ραντάρ και των καμερών. Φέρνει στη ζωή το πώς η Waymo βλέπει τον κόσμο γύρω της, αναγνωρίζοντας αντικείμενα όπως αυτοκίνητα και πεζούς, προβλέπει τι θα κάνουν και σχεδιάζει ένα ασφαλές μονοπάτι.

Το video παρακάτω θα σας προσφέρει μια μοναδική κατανόηση του τρόπου λειτουργίας ενός αυτόνομου οχήματος, χωρίς να μπλέκει τεχνικές λεπτομέρειες. Εντυπωσιακό το γεγονός πως μπορεί να παρακολουθεί κάθε κινούμενο αντικείμενο σε 360 μοίρες γύρω του, ακόμα κι όταν αυτό απομακρυνθεί αρκετές εκατοντάδες μέτρα. Υπολογίζει ταχύτητες, τροχιές, φανάρια και πολλά ακόμα, δημιουργεί σενάρια πρόβλεψης για το τι θα γίνει μετά και όλα αυτά μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load