Μήνυση $10 δισεκατομμυρίων για τον υποτιθέμενο δημιουργό του Bitcoin

Ο Αυστραλός Craig Wright εμπλέκεται σε πολλά περισσότερα από το Bitcoin
27 Φεβρουαρίου 2018 16:28
Μήνυση $10 δισεκατομμυρίων για τον υποτιθέμενο δημιουργό του Bitcoin

Ο Craig Steven Wright, Αυστραλός επιχειρηματίας, για ακόμη μια φορά εμπλέκεται σε νομικές διαμάχες και αυτή τη φορά τα πράγματα φαίνονται πολύ δύσκολα. Ο αυτοαποκαλούμενος Satoshi Nakamoto, μόλις δέχθηκε μήνυση από τον οίκο του David Kleiman, πρώην στενού του συνεργάτη, η οποία τον κατηγορεί για κλοπή περιουσιακών στοιχείων και πλαστογράφηση επίσημων εγγράφων ενώ ταυτόχρονα απαιτεί αποζημίωση ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Της μήνυσης έχει ηγηθεί ο αδερφός του David Kleiman, Ira, καθώς ο ίδιος ο David πέθανε το 2013. Ο Ira έχει λόγους να πιστεύει πως ο Wright ο οποίος στις αρχές του Bitcoin είχε ξεκινήσει επιχείρηση εξόρυξης ηλεκτρονικών νομισμάτων με τον αδερφό του, έχει στην κατοχή του όλο το ποσό των παραγόμενων νομισμάτων, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του αγγίζουν τα 1,1 εκατομμύρια Bitcoins. Για να καταλάβετε για το ποσό που μιλάμε, τα 1,1 εκ. BTC, με την σημερινή ισοτιμία αξίζουν περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η επιχείρηση εξόρυξης ξεκίνησε κάτω από την επωνυμία W&K Info Defense Research LLC, της οποίας πλήρη κατοχή είχε ο Kleiman, ενώ o Wright φαίνονταν μόνο σαν εξωτερικός συνεργάτης. Όλο το παραπάνω αποδεικνύει νομικά, πως το σύνολο των Bitcoin που κατάφεραν να εξορυχτούν, ανήκαν και ανήκουν στον David και τους κληρονόμους του, κάτι που κατά τους ισχυρισμούς του Ira, o Wright γνώριζε και προσπάθησε να το αποτρέψει δημιουργώντας ένα πλαστό έγγραφο παραχώρησης ιδιοκτησίας της εταιρίας W&K, με την υπογραφή του David. Το έγγραφο αυτό στάλθηκε με email στον πατέρα του David λίγο μετά τον θάνατο του, από τον Wright και ήταν η πρώτη φορά που η οικογένεια μάθαινε την ανάμειξή του με το Bitcoin. Ο Ira καθώς και όλη η οικογένεια των Kleimans, ισχυρίζονται πως η υπογραφές που υπάρχουν στα έγγραφα που έστειλε ο Αυστραλός είναι γεννημένες από ηλεκτρονικό σύστημα και τελείως πλαστές.

Η συνέχεια της υπόθεσης καθώς και το τελικό ποσό το οποίο θα μπορέσουν οι μηνυτές να απαιτήσουν θα αποφασισθεί στα δικαστήρια. Το μόνο σίγουρο είναι, πως το μυστήριο για το ποιος ή ποιοι κρύβονται πίσω από τη δημιουργία του πρώτου κρυπτονομίσματος παραμένει, αφού κανένας από τους αυτοαποκαλούμενους Satoshi Nakamoto δεν έχει καταφέρει να εμφανίσει επαρκή στοιχεία.