CAT S61: Το νέο κινητό / εργαλείο της Caterpillar

Αναβαθμισμένη θερμική κάμερα, laser μετρήσεων και αισθητήρας ποιότητας αέρα
23 Φεβρουαρίου 2018 05:45
CAT S61: Το νέο κινητό / εργαλείο της Caterpillar

Η αμερικάνικη Caterpillar Inc. που ανήκει εδώ και μερικά χρόνια στις εκατό πλουσιότερες εταιρίες παγκοσμίως, σχεδιάζει, αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται μηχανήματα, κινητήρες, χρηματοοικονομικά προϊόντα και ασφάλειες, μέσω ενός παγκόσμιου δικτύου αντιπροσώπων. Εντός των καταλόγων της θα βρει κανείς ένα αναρίθμητο ποσό προϊόντων, μεταξύ των οποίων και κινητά τηλέφωνα. Σε αυτά έρχεται να προστεθεί σήμερα το CAT S61, το οποίο δεν αποτελεί απλά μια κινητή συσκευή, αλλά ένα “εργαλείο” όπως το οριοθετεί η ίδια. Πρόκειται για τη δεύτερη γενιά των κινητών της, η οποία προσφέρει μια πληθώρα αναβαθμισμένων αλλά και νέων δυνατοτήτων.

Συγκεκριμένα, η θερμική του - πλέον HD - κάμερα, FLIR μπορεί και καταγράφει θερμοκρασίες που ξεκινούν από τους -20°C βαθμούς Κελσίου και αγγίζουν του 400°C, ενώ το ίδιο αντέχει σε περιβάλλοντα μεταξύ των -30°C και των 65°C. Το ενισχυμένο από χυτό αλουμίνιο πλαίσιο του, καθώς και η Corning Gorilla Glass 5 οθόνη του του επιτρέπουν αντοχή στα πρότυπα των MIL-STD-810G και IP68 προδιαγραφών, που συνεπάγονται με επιβίωση σε πτώσεις από 1.8m σε τσιμέντο, καθώς και στην πίεση του νερού στα 3m για μία ολόκληρη ώρα. Μεταξύ των νέων του δυνατοτήτων ξεχωρίζει το εργαλείο μέτρησης απόστασης έως και 10m κάνοντας χρήση ενός ενσωματωμένου laser, και ο αισθητήρας ποιότητας αέρα της Sensirion, που καταγράφει μετρήσεις VOC (abbr. Πτητικές Οργανικές Ενώσεις) συμπεριλαμβανομένων των χρωμάτων, των διαλυτών, των προϊόντων καθαρισμού και άλλων επιβλαβών προς τον οργανισμό ενώσεων.

Στα των κοινών χαρακτηριστικών πρόκειται για μια mid-range συσκευή, με τον Snapdragon 630 να χτυπά κάτω από το καπό. Τη σύνθεση συμπληρώνουν τα 4GB μνήμης, τα 64GB - επεκτάσιμου μέσω κάρτας microSD - αποθηκευτικού χώρου, η 4.500mAh μπαταρία του με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης (βλ. QuickCharge 4.0), η 5.2-ιντσών FHD οθόνη του και η δυνατότητα καταγραφής 4K βίντεο. Χρέη λειτουργικού - ως μια ευχάριστη έκπληξη - τελεί η Oreo έκδοση του Android, ενώ η εταιρία υποσχέθηκε αναβάθμιση στην ‘P’ version όταν εκείνη κυκλοφορήσει.

Η συσκευή αναμένεται να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων παγκοσμίως το δεύτερο τρίμηνο του έτους, με την τιμή της να ορίζεται στα $985 δολάρια.