Οι κάρτες SIM θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στους επεξεργαστές 

Η ARM ίσως να έλυσε τον γρίφο

Οι κάρτες SIM θα μπορούσαν να ενσωματωθούν στους επεξεργαστές

Για τους κατασκευαστές τηλεφώνων που προσπαθούν να χωρέσουν περίπλοκες τεχνολογίες σε όλο και πιο μικρές συσκευές, κάθε χιλιοστό χώρου μετράει μέσα σε ένα τηλέφωνο και οι κάρτες SIM μαζί με τα εξαρτήματα που τις στεγάζουν πιάνουν πολύτιμο χώρο. H ARM κατασκεύασε την iSIM που θα λύνει το πρόβλημα του χώρου, μιας και θα είναι ενσωματωμένη μέσα στον επεξεργαστή.

Η ARM δήλωσε πως η νέα τεχνολογία δε θα εξοικονομήσει μόνο χώρο αλλά και χρήματα από όσες εταιρίες την ενστερνιστούν και την εφαρμόσουν. Προς το παρόν βέβαια η iSIM δεν προορίζεται για κινητά αλλά για μικρές internet of things συσκευές που χρειάζονται σύνδεση σε κάποιο δίκτυο για να λειτουργήσουν. Στόχος της ARM είναι να μειώσει τα κόστη αυτών των συσκευών και καθώς το internet of things κερδίζει έδαφος στην αγορά, το ίδιο να συμβεί και με το προϊόν της.

Το ερώτημα είναι εάν οι πάροχοι τηλεφωνίας ενδιαφέρονται για αυτά τα chips μιας και ήδη υπάρχει εναλλακτική για την Nano SIM και είναι η eSIM, την οποία την συναντάμε όλο και περισσότερο σε tablets και wearables τον τελευταίο καιρό.

0 comment(s)

End of content

No more pages to load