Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για αναγνώριση προσώπων από την Nvidia 

Σε συνεργασία με την AnyVision

Σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για αναγνώριση προσώπων από την Nvidia

Ίσως πολλοί να μην το γνωρίζετε αλλά ένα σημαντικό κομμάτι των επιχειρήσεων της Nvidia αφορά την ανάπτυξη λογισμικού ασφαλείας με διάφορες εφαρμογές. Το Nvidia Metropolis είναι το παράρτημα της εταιρίας το οποίο ασχολείται με τα λογισμικά αυτά, ενώ με βάσει τις τελευταίες πληροφορίες, πρόκειται να δημιουργήσει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για την αυτόματη αναγνώριση προσώπων μέσα από τις κάμερες ασφαλείας CCTV.

Η Nvidia σε συνεργασία με την γνωστή στον τομέα του AI, AnyVision, θα αναπτύξουν και θα εγκαταστήσουν το σύστημα αυτό, στα δίκτυα κλειστών κυκλωμάτων ασφαλείας, ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν η εφαρμογή απαιτεί καινούριες ή είναι συμβατή και με τις παλιές υποδομές. Η AI θα είναι ικανό να εντοπίζει με ακρίβεια 99% τα πρόσωπα των περαστικών και να τα ταυτοποιεί με αυτά γνωστών τρομοκρατών και άλλων κακοποιών. Η πλατφόρμα, όπως ισχυρίζονται οι εταιρίες, θα είναι διαθέσιμη και σε κινητή μορφή, η οποία θα βοηθά τους οργανισμούς ασφαλείας να εντοπίσουν πρόσωπα ενδιαφέροντος που βρίσκονται κοντά τους.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Nvidia συμμετάσχει σε ένα τέτοιο project. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες όπως η Cisco, η Genetec και η MotionLoft για την υλοποίηση διαφόρων τέτοιων εφαρμογών, οι οποίες στοχεύουν στη επίλυση προβλημάτων ασφαλείας.

Εσάς ποια είναι η γνώμη σας για αυτά τα συστήματα ασφαλείας καθώς και τα τα δρακόντεια μέτρα που λαμβάνονται με την παρόδο του καιρού; Πείτε μας στα σχόλια.

1 comment(s)

End of content

No more pages to load