Το Twitch σκοτώνει την τηλεόραση;

Μεγαλύτερη ακροαματικότητα από CNN και MSNBC
15 Φεβρουαρίου 2018 10:09
Το Twitch σκοτώνει την τηλεόραση;

Αν λέγατε σε κάποιον πριν 10 χρόνια πως ο αριθμός ανθρώπων που θα παρακολουθούσε έναν gamer να παίζει ένα παιχνίδι, θα ξεπερνούσε αυτόν που παρακολουθεί τηλεόραση, μάλλον θα γελούσε. Κι όμως η έλευση του Twitch άλλαξε τα δεδομένα και τον ορισμό του entertainment show.

Σύμφωνα λοιπόν με τα δεδομένα της αναλυτικής εταιρίας Macquarie, το Twitch ξεπέρασε τον Ιανουάριο σε ακροαματικότητα τα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης όπως το CNN και το MSNBC. Συγκεκριμένα, το Twitch σημείωσε ρεκόρ με 962.000 ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες στην πλατφόρμα του, τη στιγμή που τα “μηχανάκια” του CNN και του MSNBC κλείδωναν στους 783.000 και 885.000 αντίστοιχα.

Άλλα μέσα της τηλεόρασης, όπως το Fox News και το ESPN κατάφεραν να συγκεντρώσουν 1.5 εκατομμύριο θεατές, δείχνοντας στο Twitch πως έχει ακόμα δρόμο να διανύσει για να τους φτάσει. Να σημειώσουμε πως η συνεργασία Blizzard και Twitch προσέλκυσε 10 εκατομμύρια views την πρώτη βδομάδα του Overwatch League, ενώ μεγάλη προσέλευση σημειώνουν και παιχνίδια από μικρούς developers όπως το PUBG και το Fortnite.