Πέφτει η δημοτικότητα του Facebook στις νεαρές ηλικίες

Οι χρήστες μεταπηδούν σε άλλες πλατφόρμες
15 Φεβρουαρίου 2018 06:15
Πέφτει η δημοτικότητα του Facebook στις νεαρές ηλικίες

Εδώ και χρόνια ίσως το Facebook κατηγορείται ότι είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης μόνο για τις μεγαλύτερες ηλικίες, με τους νεότερους να προτιμούν Instagram και Snapchat. Τώρα έχουμε στα χέρια μας στοιχεία για να επαληθεύσουμε τις ιστορίες.

Η εταιρία ψηφιακών μετρήσεων eMarketer προέβλεψε ότι οι Αμερικανοί χρήστες του Facebook από 11 ετών και κάτω θα μειωθούν κατά 9.3%, ενώ αυτοί που είναι 12 με 17 και 18 με 24 θα μειωθούν 5.6% και 5.8% αντίστοιχα. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εταιρία προβλέπει μείωση των χρηστών του Facebook σε αυτό το ηλικιακό φάσμα. Συνολικά αναμένεται το Facebook να χάσει συνολικά 2 εκατομμύρια χρήστες στις προαναφερθείσες ηλικιακές ομάδες, και αρκετοί από αυτούς δε θα μεταπηδήσουν στο Instagram αλλά σε άλλες πλατφόρμες όπως το Snapchat.

Στις ίδιες ηλικιακές ομάδες πάλι η eMarketer αναμένει από το Instagram να προσθέσει 1.6 εκατομμύρια χρήστες αυτήν τη χρονιά και το Snapchat άλλους 1.9 εκατομμύρια. Η Debra Aho Williamson αναλύτρια του eMarketer, είπε πως το Snapchat θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη σε μεγάλες ηλικίες χάρη στον επανασχεδιασμό του που θα κάνει τη χρήση του ευκολότερη.