Read later
 • Written by 
 • Που οφείλονται τα αυξανόμενα bugs των iPhone;

  Που οφείλονται τα αυξανόμενα bugs των iPhone;

  Πρώην μηχανικός της Apple εξηγεί

  Η Apple είχε μία φήμη για την προσοχή της στη λεπτομέρεια, κάτι που τείνει πλέον να εξαλειφθεί με τις πρόσφατες κυκλοφορίες νέου λογισμικού, το οποίο είναι συνήθως γεμάτο bugs. Ειδικά για το iOS 11, το προηγούμενο σερί προβλημάτων η Apple το είχε αποδώσει σε μία “κακή εβδομάδα”, δια στόματος του επικεφαλής marketing Phil Shciller.

  Είχαμε απλά μια κακή εβδομάδα. Συνέβησαν μερικά πράγματα αυτό είναι όλο. Η ομάδα θα εξετάσει τα συστήματα και θα κοιτάξει προσεκτικά τη διαδικασία και θα κάνει μία εκ βαθέων αναζήτηση για να κάνει τα πάντα ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

  Είναι όμως τόσο απλά και τυχαία τα πράγματα; Ένα post στο Reddit το οποίο αποδίδεται σε πρώην μηχανικό της Apple, δε φαίνεται να συμφωνεί και πετάει το μπαλάκι στη διοίκηση. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν είναι τόσο θέμα ικανοτήτων της ομάδας μηχανικών της εταιρίας, αλλά κυρίως της εργασιακής κουλτούρας που έχει επικρατήσει, με τους project managers να νοιάζονται περισσότερο για τις προθεσμίες παρά για σωστό προϊόν. Το αποτέλεσμα είναι να κυκλοφορούν εκδόσεις που δεν είναι καθόλα έτοιμες.

  Σχολιάζει επίσης πως οι project managers αλλάζουν από καπρίτσιο την προτεραιότητα σε μερικά projects και πράγματα τα οποία φαντάζουν αρκετά σημαντικά στην αρχή καταλήγουν στο τέλος της λίστας.

  Ουσιαστικά, οι μηχανικοί έχουν χάσει την ελευθερία να αποφασίζουν πότε ένα χαρακτηριστικό είναι έτοιμο να διατεθεί στο κοινό. Οπότε έρχομαι εγώ και βλέπω ένα “leak” για την ποιότητα και σκέφτομαι πως είναι απλά ένα κόλπο δημοσίων σχέσεων για ένα ελαττωματικό iOS 11. Αν η εταιρία δεν έχει σκοπό να πάρει τη δύναμη από τα χέρια των πανίσχυρων EPM (project managers), δε βλέπω πως η μηχανική των αναβαθμίσεων μπορεί πραγματικά να αλλάξει.

  Το τι πραγματικά συμβαίνει πίσω από την κουρτίνα στην Apple είναι δύσκολο να το μάθουμε. Ωστόσο ο επικεφαλής software της εταιρίας, Craig Federighi, με πρόσφατη δήλωση στο Bloomberg, έχει δεσμευτεί σε νέα στρατηγική η οποία θα επικεντρώνεται σε ποιοτικές αναβαθμίσεις λογισμικού. Η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει και προηγούμενες αναφορές που θέλουν το iOS 12 να επικεντρώνεται σε αξιοπιστία και σταθερότητα και όχι σε νέα χαρακτηριστικά.

  Login to post comments
  Comments (4)
  Refresh Comments
  Choose Order:
  • Comment Link
   AreaG41
   AreaG41 14/02/2018 18:44:09
   iPhone 8 Plus εδώ. Έχω παρατηρήσει αρκετά bugs αλλα δεν ξέρω αν είναι λόγω του iOS ή των εφαρμογών. Η εφαρμογή του YouTube πραγματικά είναι να απορείς. Παγώνει η εικόνα και κολλάει για δευτερόλεπτα όλο το κντ. Τα ίδια και στο instagram. Τώρα τελευταία άρχισε να λειτουργεί κάπως σωστά το widget του καιρού. Επίσης όταν με παίρνει κάποιος τηλ μόλις το σηκώσω και σταματήσει ο ήχος ακούω ένα θόρυβο από το ηχείο σαν “pop” λες κ βγάζω κανένα βισμα από είσοδο ήχου πχ. Δεν ξέρω αλλα ελπίζω το επόμενο iOS να λύσει τέτοια θέματα γιατί 900 ευρώ συσκευή τέτοια πράγματα είναι απαράδεκτα.
  • Comment Link
   dimz
   dimz 14/02/2018 13:06:10
   Οι project managers μπλέκονται εκεί που δε τους σπέρνουν δηλαδή. Ή απλά βάζουν άσχετους.

  • Comment Link
   GrayFox
   GrayFox 14/02/2018 11:52:21
   Εφόσον έχει καθιερωθεί στο χώρο και είναι σίγουρη πως το προϊόν της θα αγοραστεί,σιγά-σιγά το γυρίζουν και τους νοιάζει να το κυκλοφορούν γρήγορα ασχέτως με το αν το τελικό προϊόν είναι τέλειο.

   Εδώ ένα κινητό παίρνεις και 3 μήνες μετά υπάρχουν διαρροές για το επόμενο μοντέλο.
   Ούτε να το χαρείς προλαβαίνεις.
  • Comment Link
   ashbringer
   ashbringer 14/02/2018 11:21:58
   Οφείλονται στο ότι η εταιρεία δεν ασχολείται όπως παλιά με τα προιόντα της .

  Gaming News