Ακόμη μία κλοπή σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Η λεία ήταν $170 εκατομμύρια NANO
13 Φεβρουαρίου 2018 05:00
Ακόμη μία κλοπή σε ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Χωρίς σταματημό δείχνουν να είναι οι κλοπές σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων που τον τελευταίο καιρό μοιάζουν ως οι πιο εύκολοι στόχοι όλων για τους hackers. Αυτή τη φορά στόχος ήταν η Ιταλική εταιρία ονόματι BitGrail από την οποία εκλάπησαν νομίσματα NANO συνολικής αξίας $170 εκατομμυρίων.

Η BitGrail ήταν αρκετά προσεκτική στις δηλώσεις της σχετικά με το συμβάν και δε χρησιμοποίησε λέξεις όπως επίθεση ή χακάρισμα, κάνοντας την εξής δήλωση:

Εσωτερικοί έλεγχοι αποκάλυψαν μη πιστοποιημένες συναλλαγές που οδήγησαν στην έλλειψη 17 εκατομμυρίων NANO.

Όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις η εταιρία πάγωσε όλες τις συναλλαγές στην πλατφόρμα της, είτε πρόκειται για καταθέσεις ή αναλήψεις και αυτό για να διενεργηθούν περαιτέρω επαληθεύσεις και έλεγχοι από τις αρχές και έπειτα διαβεβαίωσε τους πελάτες της πως τα υπόλοιπα νομίσματα της πλατφόρμας δεν έχουν επηρεαστεί. Ο CEO της BitGrail είπε πως δε θα υπάρξει κάποια αποζημίωση των πελατών του ανταλλακτηρίου όπως έγινε στην περίπτωση της Coinchek. Η ομάδα του NANO από την μεριά της διαβεβαίωσε πως δεν υπήρξε double spending στο ledger και πως το πρόβλημα έγκειται στο software του BitGrail.