Η Xiaomi διαγράφει poll στο Twitter με θέμα Android One vs MIUI

Η πλειοψηφία των χρηστών επέλεξε Android One
12 Φεβρουαρίου 2018 09:07
Η Xiaomi διαγράφει poll στο Twitter με θέμα Android One vs MIUI

Με το σημερινό hardware των τηλεφώνων να μη διαφοροποιείται σημαντικά, ένας από τους τρόπους που επιλέγουν οι εταιρίες για να το πετύχουν αυτό είναι το λογισμικό. Αυτό έχει οδηγήσει στο παρελθόν σε “βαριά” και δύσχρηστα skins, ενώ τελευταία υπάρχει η τάση τα custom λογισμικά των εταιριών να κινούνται όλο και πιο κοντά στο stock Android.

Η Xiaomi συνεχίζει να πιστεύει πως το MIUI λογισμικό της είναι η εξαίρεση και πως είναι ιδιαίτερα αγαπητό στους χρήστες. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει ένα poll στο Twitter, στο οποίο τους καλούσε να επιλέξουν αν προτιμούν το MIUI 9 έναντι του Android One, που βρίσκουμε για παράδειγμα στο Mi A1 μοντέλο της εταιρίας. Δυστυχώς για την Xiaomi η πλειοψηφία επέλεξε το Android One, δημιουργώντας μία σύγχυση στο τμήμα δημοσίων σχέσεων της εταιρίας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το tweet να διαγραφεί. Επειδή όμως στο Internet ότι ανεβαίνει μένει, κάποιοι είχαν προλάβει να πάρουν screenshots του poll.

Το 57% των ερωτηθέντων επέλεξε Android One, ενώ η βάση χρηστών που απάντησε ήταν 14.769 χρήστες. Ίσως αυτό να αποτελέσει ένα χρήσιμο feedback για την Xiaomi, μιας και οι πωλήσεις του Mi A1 είναι ιδιαίτερα θετικές. Εσείς προτιμάτε το MIUI ή το stock Android; Ή προτιμάτε το skin κάποιου άλλου κατασκευαστή;