Κυβερνοεπίθεση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νότιας Κορέας

Χτυπήθηκε internet και τηλεόραση
12 Φεβρουαρίου 2018 08:43
Κυβερνοεπίθεση στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Νότιας Κορέας

Μία κυβερνοεπίθεση κατά των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 η οποία κρατήθηκε κρυφή, αποκαλύφθηκε σήμερα επίσημα από τις αρχές της Νότιας Κορέας. Οι διοργανωτές παραδέχτηκαν πως έπεσαν θύματα hackers κατά την τελετή έναρξης των αγώνων, ωστόσο αρνούνται να αποκαλύψουν την πηγή.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή επιβεβαίωσε πως συστήματα όπως το internet και η τηλεόραση της διοργάνωσης επλήγησαν από την επίθεση την Παρασκευή, ωστόσο δεν επηρεάστηκε κανένα κρίσιμο για τους αγώνες σύστημα.

Δε θα σχολιάσουμε το γεγονός. Όντως έγινε και το αντιμετωπίζουμε. Σιγουρευόμαστε πως τα συστήματά μας είναι ασφαλή και όντως είναι ασφαλή.

Στην ερώτηση για το αν ξέρουν ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση, ο εκπρόσωπος της επιτροπής δήλωσε πως “αποφασίσαμε μαζί με την ΔΟΕ να μην αποκαλύψουμε την πηγή της επίθεσης”. Από χθες το πρωί, όλα τα συστήματα επανήλθαν και λειτουργούν αποτελεσματικά.

Η Ρωσία, η οποία έχει αποβληθεί από τους αγώνες, δήλωσε πως οποιεσδήποτε κατηγορίες που συνδέουν τους Ρώσους με επιθέσεις hacking στους αγώνες είναι αβάσιμες.

Ξέρουμε πως τα δυτικά media σχεδιάζουν ψευδο-έρευνες σχετικά με “ρωσικά αποτυπώματα” στις hacking επιθέσεις. Φυσικά, δε θα παρουσιαστούν καθόλου αποδείξεις στον κόσμο.