Δεν ανησυχεί η Apple για τη διαρροή του πηγαίου κώδικα του iOS

Παρόλο που είναι το μεγαλύτερο leak στην ιστορία της Apple
10 Φεβρουαρίου 2018 08:32
Δεν ανησυχεί η Apple για τη διαρροή του πηγαίου κώδικα του iOS

Την προηγούμενη εβδομάδα ένα τμήμα του πηγαίου κώδικα του iOS διέρρευσε στο GitHub, με την Apple να σπεύδει να υποβαθμίσει τη σημασία του γεγονότος.

Παλιός κώδικας τριών ετών διέρρευσε αλλά εκ του σχεδιασμού τους, η ασφάλεια των προϊόντων μας δεν εξαρτάται από τη μυστικότητα του πηγαίου κώδικα. Υπάρχουν πολλά στρώματα hardware και software ασφάλειας που ενσωματώνονται στα προϊόντα μας.

Τώρα, νέα αναφορά από το Motherboard αποκαλύπτει πως ο κώδικας του iOS 9 διέρρευσε από έναν πρώην υπάλληλο της Apple. Ο ίδιος έκλεψε τον κώδικα και το μοίρασε σε πέντε φίλους του στην jailbreaking κοινότητα του iOS, με σκοπό να τους βοηθήσει να παρακάμψουν το “κλειστό” σύστημα της Apple. Το αρχικό σχέδιο ήταν ο κώδικας να μη βγει ποτέ παραέξω από τον κύκλο των 5 ατόμων, αλλά προφανώς διέρρευσε νωρίτερα μέσα στη χρονιά, μέχρι που αναρτήθηκε σε ένα Discord chat group και έπειτα στο Reddit πριν τέσσερις μήνες. Επανήλθε στο GitHub όπου έγινε και γνωστό ευρέως, με την Apple να διατάζει το GitHub να το αφαιρέσει άμεσα. Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε πως γνώριζαν ήδη για το leak, πριν αυτό να φτάσει στο GitHub. Η Apple θεωρεί το γεγονός λήξαν και δε φαίνεται να την απασχολούν τυχόν θέματα ασφαλείας γύρω από αυτό.

Tags: