Logan Paul: Το YouTube διακόπτει την χρηματοδότηση εκατομμυρίων στο κανάλι του

Έστω και προσωρινά εξαιτίας της πρόσφατης συμπεριφοράς του
09 Φεβρουαρίου 2018 16:08
Logan Paul: Το YouTube διακόπτει την χρηματοδότηση εκατομμυρίων στο κανάλι του

Μόλις χθες σας ενημερώσαμε για την περίπτωση όπου το YouTube διόρθωσε ένα bug, το οποίο εμφάνιζε σε χρήστες του video του Logan Paul στα recommended, οι οποίοι είχαν άσχετα ενδιαφέροντα βάσει των γούστων τους. Σε μια νέα απόφαση της υπηρεσίας σήμερα, το YouTube διακόπτει την χρηματοδότηση των καναλιών του Logan Paul, μέσω του ad revenue, έστω και προσωρινά. Το πόσο θα διαρκέσει το "προσωρινά" δεν διευκρινίστηκε ακόμη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να βάλει σε "monetize" τα βίντεο του και να έχουν διαφημίσεις, επομένως δε θα μπορεί να δέχεται έσοδα, τα οποία υπολογίζονται σε μερικά εκατομμύρια δολάρια τον μήνα.

Σε επίσημη δήλωση του το YouTube στο The Verge είπε: 

Μετά από πολλή σκέψη, καταλήξαμε στο να διακόψουμε προσωρινά τις διαφημίσεις στα κανάλια του Logan Paul. Αυτή είναι μια απόφαση που δεν πήραμε ελαφρά τη καρδία, ωστόσο, πιστεύουμε πως έχει αναδείξει ένα πρότυπο συμπεριφοράς στα βίντεο του, που όχι μόνο δεν είναι κατάλληλο για τους διαφημιζόμενους, αλλά επίσης δυνητικά να βλάψει τη γενικότερη κοινότητα των δημιουργών. 

Ουσιαστικά το YouTube από την πλευρά του αναφέρει πως η εν λόγω συμπεριφορά περιλαμβάνει πολλά περιστατικά. Τα κυριότερα είναι όταν τράβηξε με την κάμερα του και ανέβασε βίντεο με ένα θύμα αυτοκτονίας όταν επισκέφθηκε το "Suicide Forest" στην Ιαπωνία, όταν ενθάρρυνε το κοινό του να κάνουν το επικίνδυνο Tide Pod challenge, ενώ πρόσφατα σε vlog του έκανε ηλεκτροσόκ με taser ένα νεκρό ζώο. Για περίπου ένα μήνα ο Logan είχε σταματήσει τα βίντεο και όταν επέστρεψε είχε υποσχεθεί πως είναι ένας αλλαγμένος άνθρωπος και πως δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος. 

Αυτή μέχρι στιγμής είναι και η σοβαρότερη ποινή που έχει επιβάλλει το YouTube στον αμφιλεγόμενο Logan Paul.