Galaxy S8 Android Oreo update: Ξεκίνησε η αναβάθμιση

Δε φέρνει όμως υποστήριξη για το Project Treble
09 Φεβρουαρίου 2018 07:42
Galaxy S8 Android Oreo update: Ξεκίνησε η αναβάθμιση

Λίγες μέρες μετά τη λήξη της beta δοκιμής του Android 8.0 Oreo για το Galaxy S8, έχουμε την πρώτη  επιβεβαίωση πως η αναβάθμιση έχει αρχίσει να διατίθεται. Σύμφωνα με το SamMobile οι πρώτοι που λαμβάνουν την αναβάθμιση είναι οι χρήστες Γερμανίας και συγκεκριμένα όσοι είχαν συμμετάσχει στην beta.

 

Πρόκειται για το firmware με την έκδοση G955XXU1CRAP και προορίζεται για το Galaxy S8+, ενώ το μέγεθός του φτάνει τα 487MB και μαζί του έρχεται και η αναβάθμιση ασφαλείας του Φεβρουαρίου.

Η Google έφερε πέρυσι το Project Treble το οποίο υπόσχεται πως θα επιταχύνει τη διαδικασία αναβάθμισης για τους κατασκευαστές τηλεφώνων, οι οποίοι δε θα χρειάζονται πλέον να περιμένουν τους κατασκευαστές chip. Όλες οι συσκευές που έρχονται με Android Oreo στο πακέτο τους την ενσωματώνουν αυτή την τεχνολογία, ωστόσο οι υπάρχουσες συσκευές που αναβαθμίζονται σε Oreo δεν είναι σίγουρο αν θα την ενσωματώσουν. Αυτό συνέβη φαίνεται και με το Galaxy S8, αφού η Oreo αναβάθμιση επιβεβαιώθηκε πως δε φέρει υποστήριξη για το Project Treble. Υπάρχει η πιθανότητα να προστεθεί σε μελλοντικό update, φαίνεται όμως πως το Galaxy S9 θα είναι το πρώτο που θα το υποστηρίζει.

Δεν υπάρχει ακόμα πληροφόρηση για διάθεση της αναβάθμισης των Galaxy S8 και Galaxy S8+ σε Android 8.0 Oreo στην Ελλάδα.