Η Tesla ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία της

Παρόλο που αυξήθηκαν τα έσοδα
08 Φεβρουαρίου 2018 08:00
Η Tesla ανακοίνωσε τις μεγαλύτερες απώλειες στην ιστορία της

Τη στιγμή που ο Elon Musk, ο CEO της SpaceX εκτόξευε τον Falcon Heavy πύραυλο, η άλλη εταιρία του, η Tesla, ανακοίνωνε τα οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου. Σύμφωνα με αυτά, η εταιρία είδε τη μεγαλύτερη πτώση κερδών, ενώ ταυτόχρονα αυξήθηκαν τα έσοδα.

Για το τέταρτο τρίμηνο του 2017 λοιπόν, η Tesla είχε απώλειες $675.35 εκατομμυρίων, τη στιγμή που για την ίδια περίοδο του 2016 είχε απώλειες $121.38 εκατομμύρια. Ωστόσο τα τριμηνιαία έσοδα της εταιρίας αυξήθηκαν στα $3.288 δισεκατομμύρια, από τα $2.85 δις για το τελευταίο τρίμηνο του έτους το 2016. Οι αναλυτές προβλέπουν πως θα μπορέσει να παράγει “θετικό πρόσημο τριμήνου σε σταθερή βάση” μέσα στο 2018.

Στο μέτωπο της παραγωγής του Tesla 3, η εταιρία ελπίζει να φτάσει το στόχο των 2.500 Model 3 την εβδομάδα μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου αυτού του έτους και τα 5.000 Model 3 ανά βδομάδα μέχρι το τέλος του δεύτερου. Ο Musk θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, δήλωσε:

Αν μπορούμε να στείλουμε ένα Roadster στη ζώνη των αστεροειδών, μάλλον μπορούμε να λύσουμε το θέμα της παραγωγής του Model 3.

Στον τομέα της ενέργειας, η Tesla παρήγαγε αποθηκευτικά μέσα χωρητικότητας 143MWh, σημειώνοντας αύξηση 45% σε σχέση με πέρυσι. Τα νούμερα δε συμπεριλαμβάνουν το project της Αυστραλίας, το οποίο θα μετρήσει για το επόμενο τρίμηνο. Η παραγωγή ηλιακών πάνελ έπεσε 20% σε σχέση με πέρυσι.

Τα μελλοντικά project περιλαμβάνουν τη δημιουργία ενός Model Y, καθώς και την ολοκλήρωση του software της αυτόνομης οδήγησης από ακτή σε ακτή για τις ΗΠΑ σε τρεις με έξι μήνες.