Το Galaxy S9 μπορεί να είναι ακριβότερο από το Galaxy S8

Τι μπορεί να δικαιολογήσει μία αύξηση τιμής;
07 Φεβρουαρίου 2018 09:22
Το Galaxy S9 μπορεί να είναι ακριβότερο από το Galaxy S8

Το Galaxy S9 της Samsung πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην αποκάλυψή του, η οποία έχει δρομολογηθεί για τις 25 Φεβρουαρίου. Γνωρίζουμε ήδη πως δε θα κρύβει πολλές εκπλήξεις, αφού οθόνη, μπαταρία και design δε θα διαφέρουν σημαντικά από τον προκάτοχό του. Νέες φήμες όμως που εντόπισε το Gizmodo κάνουν λόγο για μια σημαντική αύξηση στην τιμή του Galaxy S9.

Σύμφωνα με αυτές, το Galaxy S9 μπορεί να κοστίζει μεταξύ 925.000 και 1.000.000 γουόν, τη στιγμή που το S8 κόστιζε 935.000 γουόν όταν κυκλοφόρησε. Άλλες αναφορές που προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο κάνουν λόγο για £789, δηλαδή £100 παραπάνω από την αρχική τιμή του Galaxy S8. Οι Αμερικανοί αναμένουν το S9 στα $775 με $800, ενώ πέρυσι το S8 κόστιζε περίπου $720. Στις τιμές αυτές, υπολογίστε και $100 παραπάνω για το Plus μοντέλο. Φυσικά μία απευθείας μετατροπή σε ευρώ δεν έχει νόημα αφού δε συνυπολογίζονται φόροι και ισοτιμίες, ωστόσο μία προσεγγιστική εκτίμηση για την Ελλάδα θα μπορούσε να είναι €880 αν λάβουμε υπόψη πως το S8 είχε κυκλοφορήσει με αρχική τιμή τα €829 πέρυσι.

Με τις τιμές των ναυαρχίδων ολοένα και να ανεβαίνουν, αναρωτιέται κανείς τι καινοτομία θα φέρει το Galaxy S9 που να δικαιολογεί μία αύξηση τιμής, αν οι φήμες όντως ισχύουν. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Apple πούλησε το πανάκριβο iPhoneX, το οποίο όμως σε σχέση με τα προηγούμενα iPhone, έφερνε ανανεωμένο bezel less σχεδιασμό, OLED οθόνη και βιομετρική αναγνώριση με το Face ID. Χαρακτηριστικά που ακόμα κι αν δε δικαιολογούν την €1000+ τιμή του, δικαιολογούν τουλάχιστον μία αύξηση τιμής σε σχέση με τα προηγούμενα iPhone. Το Galaxy S9 από την άλλη, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δε φαίνεται να φέρνει κάποιες ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του, με εξαίρεση την κάμερα για την οποία η Samsung έχει ήδη ξεκινήσει να δημιουργεί hype. Θα είναι αρκετή αυτή η αναβάθμιση για να δικαιολογήσει την αύξηση; Αναμένουμε λοιπόν για περισσότερες πληροφορίες στο μέλλον.