Το Nougat κατακτά την κορυφή του Android

17 ολόκληρους μήνες μετά…
06 Φεβρουαρίου 2018 08:08
Το Nougat κατακτά την κορυφή του Android

Ήταν καλοκαίρι του 2016 όταν το Android 7.0 Nougat έκανε την εμφάνισή του. Χρειάστηκαν 17 μήνες για να καταφέρει να φτάσει στην κορυφή του Android, αφού πλέον έχει εγκατασταθεί στο 28.5% των συσκευών. Από κοντά ακολουθεί το Marshmallow το οποίο διατηρεί ένα 28.1% των χρηστών. Όσο για την καινούρια έκδοση Android, αυτή του Oreo, μόλις που ξεπέρασε το 1% από το φθινόπωρο.

Η κατάσταση στο Android φαίνεται να μην αλλάζει, αφού αυτά που είναι υπεύθυνα για την αργή υιοθέτηση των νέων εκδόσεων συνεχίζουν να υπάρχουν. Παίρνει μήνες στους κατασκευαστές να προσαρμόσουν την εκάστοτε νέα έκδοση Android στο δικό τους custom λειτουργικό, έπειτα χρειάζονται και οι δοκιμές σε διάφορους παρόχους και ας μην ξεχνάμε πως οι αναβαθμίσεις σε νέες εκδόσεις σταματούν σε δύο χρόνια από την κυκλοφορία της συσκευής, οπότε χρήστες που δε θέλουν να αγοράζουν νέα συσκευή κάθε δύο χρόνια αποτελούν το ποσοστό των παλαιότερων εκδόσεων.

Το Android 8.0 Oreo όμως και το Project Treble υπόσχονται πως θα μειώσουν τις καθυστερήσεις στις αναβαθμίσεις. Αυτό βέβαια μένει να το δούμε στο άμεσο μέλλον.

Tags: