Βρετανικές τράπεζες απαγόρευσαν την αγορά Bitcoin με πιστωτικές κάρτες

Η Lloyds Banking Group ανακοίνωσε την απόφαση
06 Φεβρουαρίου 2018 05:00
Βρετανικές τράπεζες απαγόρευσαν την αγορά Bitcoin με πιστωτικές κάρτες

Μετά από πλήθος Αμερικανικών τραπεζών να απαγορεύουν τις αγορές κρυπτονομισμάτων με τη χρήση πιστωτικών καρτών, ο Βρετανικός όμιλος Lloyds Banking Group, αποφάσισε να κάνει το ίδιο με τους δικούς του πελάτες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Guardian, ο όμιλος τραπεζών και επιχειρήσεων, Lloyds που έχει υπό την κατοχή του επωνυμίες όπως Halifax, Bank of Scotland και MBNA, πρόσφατα κατέληξε στην απόφαση να απαγορεύσει οποιαδήποτε συναλλαγή αφορά κρυπτονομίσματα και μάλλον για να μπορέσει να αποφύγει τα χρωστούμενα των πελατών.

Συγκεκριμένα, ως παράδειγμα χρησιμοποιήθηκε η πρόσφατη κατάσταση του πιο γνωστού κρυπτονομίσματος, Bitcoin, το οποίο έχει κάνει μια τεράστια βουτιά τους τελευταίους μήνες, από τα $19.000 στα περίπου $8.000.

Να αναφέρουμε πως και στην Ελλάδα έχουν αναφερθεί περιπτώσεις στις οποίες χρήστες δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν αγορές κρυτπονομισμάτων με τραπεζικές κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές) και αυτό οφείλεται στην πρόσφατη ένταξη των ηλεκτρονικών ανταλλακτηρίων στους περιορισμούς των Capital Controls.