Το Apple Music αναμένεται να ξεπεράσει το Spotify στις ΗΠΑ

Πολύ διαφορετική η εικόνα της Ευρώπης
05 Φεβρουαρίου 2018 05:00
Το Apple Music αναμένεται να ξεπεράσει το Spotify στις ΗΠΑ

Οι υπηρεσίες αναπαραγωγής μουσικής γίνονται όλο και πιο γνωστές, με μεγάλο μέρος των χρηστών να τις χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση για την ψυχαγωγία τους. Μία από τις πιο γνωστές streaming υπηρεσίες στον κόσμο αλλά και στην Ελλάδα, είναι το Spotify, μια πλατφόρμα που επιτρέπει την αναπαραγωγή μουσικών κομματιών σε διάφορες συσκευές όπως Android και iOS smartphones καθώς PCs και Macs. Το Spotify δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να απολαμβάνουν την μουσική εντελώς δωρεάν, υπομένοντας μερικές περιοδικές διαφημίσεις ή να πληρώσουν μία μικρή μηνιαία συνδρομή η οποία τους δίνει κάποια παραπάνω προνόμια.

Η αντίπαλη υπηρεσία streaming Apple Music, εμφανίστηκε πολύ μετά το ντεμπούτο του Spotify και απευθύνεται κυρίως σε χρήστες iPhone και Mac. Όπως υποδεικνύεται και από την ονομασία, είναι ένα προϊόν της Apple, το οποίο δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε δωρεάν χρήστες αλλά μόνο σε όσους καταβάλουν μηνιαία συνδρομή.

Βάσει των στατιστικών που δημοσίευσε η Wal Street Journal, η επί πληρωμή υπηρεσία Apple Music, αναμένεται να ξεπεράσει σε χρήστες το Spotify στις ΗΠΑ, μέχρι το καλοκαίρι. Αναλυτικά, οι αναφορές δείχνουν πως η πλατφόρμα της Apple κερδίζει 5% περισσότερους χρήστες ανά μήνα ενώ το Spotify μόλις 2%. Τη διαφορά αυτή την αποδίδουν στην κυριαρχία της Apple στην Αμερικανική αγορά, αφού το 44,8% αυτής είναι χρήστες iPhone (σύμφωνα με την Comscore). Έτσι, οι χρήστες έρχονται σε επαφή με το Apple Music πολύ περισσότερο από ότι με την αντίπαλη πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα του Spotify από την άλλη, έχει την απόλυτη κυριαρχία προς το παρόν σε άλλες αγορές, όπως αυτή της Ευρώπης. Εκτός ΗΠΑ, οι χρήστες του αγγίζουν τους 70 εκατομμύρια επί πληρωμή και 140 δωρεάν, όταν το Apple Music φτάνει μόνο τους 36 εκατομμύρια.

Ποια είναι η δίκη σας γνώμη για τις υπηρεσίες streaming; Χρησιμοποιείτε κάποια; Πείτε μας στα σχόλια.