Elon Musk: Τα τελωνεία δυσκολεύουν τις πωλήσεις φλογοβόλων

Κανένα πρόβλημα, ας τα ονομάσουμε “Όχι φλογοβόλα”
03 Φεβρουαρίου 2018 08:32
Elon Musk: Τα τελωνεία δυσκολεύουν τις πωλήσεις φλογοβόλων

Παρόλο που έχουμε συνηθίσει ως τώρα τον αντισυμβατικό τρόπο σκέψης του Elon Musk, ο διάσημος πολυεκατομμυριούχος δεν παύει να μας εκπλήσσει.  Τα φλογοβόλα της The Boring Company του Elon Musk έγιναν ανάρπαστα, ωστόσο έπειτα προέκυψε ένα άλλο πρόβλημα. Προφανώς, αρκετά τελωνεία αρνούνται να εξυπηρετήσουν την αποστολή ενός προϊόντος που ονομάζεται “φλογοβόλο”. Έτσι ο Elon Musk έπρεπε να σκεφτεί ένα rebranding του προϊόντος του. Και ακριβώς αυτό έκανε, αλλάζοντας την ονομασία του σε “όχι φλογοβόλο”.

Πραγματικά, μέσα σε λίγα λεπτά, η ονομασία στο site της εταιρίας αλλά και το ίδιο το domain άλλαξε σε “not a flamethrower”, με μία επιτηδευμένα ερασιτεχνική γραφή, σαν υποσημείωση.

Αν τελικά η απόφαση αυτή θα λύσει το πρόβλημα μένει να φανεί, αφού αξιωματούχοι πολιτειών των ΗΠΑ ήδη προωθούν νομοθεσία για να απαγορέψουν τις πωλήσεις του φλογοβόλου, παρόλο που πληροί τις προϋποθέσεις της υπηρεσίας όπλων ATF.

Δεν επιτρέπουμε σε ανθρώπους να αγοράζουν έτσι εύκολα όπλα στρατιωτικού βαθμού ή διατρητικά πυρομαχικά. Δεν μπορώ καν να ξεκινήσω να σκέφτομαι τα προβλήματα που θα προκαλέσει ένα φλογοβόλο στους πυροσβέστες και στους αστυνομικούς. – Miguel Santiago, πολιτειακός αξιωματούχος της Καλιφόρνια