eBay: Το PayPal δε θα είναι ο κύριος τρόπος πληρωμών

H Ayden θα κληθεί να το αντικαταστήσει
02 Φεβρουαρίου 2018 05:00
eBay: Το PayPal δε θα είναι ο κύριος τρόπος πληρωμών

Το eBay και το PayPal υπήρξαν κάτω από την ίδια εταιρική στέγη για 12 χρόνια πριν χωριστούν σε δύο διαφορετικές εταιρικές οντότητες το 2015, αφού υπέγραψαν πενταετές συμβόλαιο να διατηρήσουν μια στενή συνεργασία μέχρι τα μέσα του 2020. Τώρα το eBay ανακοίνωσε πως το PayPal δε θα είναι ο βασικός τρόπος πληρωμής της online πλατφόρμας.

Επίσης δήλωσε πως υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο όσον αφορά την επεξεργασία πληρωμών με την ολλανδική Ayden. Η Ayden προσφέρει τις υπηρεσίες της και σε ονόματα όπως Netflix, Spotify και Uber μεταξύ άλλων. Το νέο σύστημα πληρωμών που θα χρησιμοποιεί το eBay θα είναι ενσωματωμένο στο site που σημαίνει ότι οι χρήστες δε θα χρειάζεται να συνδεθούν σε ξεχωριστό site για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, εξασφαλίζοντας μια πολύ πιο ομαλή εμπειρία χρήσης παρόμοια με του Amazon και άλλων μεγάλων retailers. Tα καλά νέα για τους καταναλωτές είναι ότι θα υπάρξει και μια μείωση σε ορισμένες χρεώσεις στην επεξεργασία της πληρωμής.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης η μετοχή του eΒay έπεσε 10%, γεγονός που δύσκολα να προβληματίσει την εταιρία μετά τα $2.61 δισεκατομμύρια εσόδων μόνο το τελευταίο τρίμηνο του έτους.